پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/03/12

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

اولین عامل مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته بیماری های قلبی عروقی می باشد ، که یکی از مهم ترین علل این بیماری ها فشارخون بالا است


به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی درمانی  ، در یادداشت علمی به موضوع مرگ و میر ناشی از فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی  پرداخت :
اولین عامل مرگ و میر در کشورهای توسعه یافته بیماری های قلبی عروقی می باشد ، که یکی از مهم ترین علل این بیماری ها فشارخون بالا است .
به فشارخون بالاتر از 140 به روی 90 میلی متر جیوه فشارخون بالا گفته می شود .
فشارخون بالا در اغلب موارد بدون علامت می باشد از همین رو وقتی فرد متوجه آن می شود که یا دچار عوارض شده باشد و یا در مواردی که برای مشکل دیگری به پزشک مراجعه می کنند به طور اتفاقی با اندازه گیری فشارخون متوجه بالا بودن آن می شود .
عوامل مستعد کننده فشارخون عبارت است از :
1-مصرف زیاد نمک ( اغلب افراد بیشتر از نیاز بدن نمک مصرف می کنند که این مقدار نمک اضافی باعث جذب بیش از حد آب و مایعات از طریق کلیه و به دنبال آن افزایش فشارخون داخل عروق می گردد. لذا از مصرف نمک بیش از حد و موادغذایی شور از قبیل (آجیل ، پفک ، چیپس ، غذاهای فراوری شده و آماده پرهیز کنید . )
2-مصرف زیاد چربی و غذاهای سرخ شده
مصرف زیاد شیرینجات (قندهای افزوده شده در غذاهای فراوری شده احتمال ابتلا به سکته و فشار خون بالا را افزایش می دهد )
3-مصرف الکل
تماشای تلویزیون بیش از 2 ساعت در روز ریسک ابتلا به پرفشاری خون را در کودکان به میزان 30 درصد افزایش می دهد .
یکی ازنکات مهم که افراد با فشارخون بالا باید در نظر بگیرند ، نان مصرفی است که علاوه بر وجود نمک ، جوش شیرین مصرفی در نان ها سبب نگرانی می شود .
راهکارهای تغذیه ای جهت کاهش فشارخون :
کاهش وزن و حفظ وزن طبیعی از ارکان اساسی هر برنامه طراحی شده جهت مقابله با فشارخون هستند.
در طول روز بیشتر از 5-6 گرم ( تقریبا برابر با یک قاشق چایخوری )  نمک مصرف نکنید .
پتاسیم و کلسیم می تواند به کاهش فشارخون کمک کند . برخی از میوه ها و سبزیجات حاوی پتاسیم عبارتند از : انگور ، هلو ، گریپ فروت ، انجیر ، زردآلو ، موز ، آلو ، گوجه فرنگی ، قارچ ، کدو سبز ، بروکلی ، سیب زمینی
ویتامین سی نیز در کاهش فشارخون موثر می باشد . در نتیجه افزایش مصرف سبزی های دارای برگ سبز ، توت ها و مرکبات در کاهش  کنترل فشارخون می تواند موثر باشد
بکارگیری آبلیمو ، آب غوره خانگی بدون نمک ، گرد غوره ، گرد لیموعمانی ، سیر ، پیاز ، نعناع ، جعفری و سرکه در سالاد و غذا بجای نمک
علاوه بر موارد فوق به طور خلاصه استفاده از موادغذایی زیر می تواند فشارخون شما را کاهش دهد :
1-گیاهان سبز ( سبزیجات سبز و برگدار مثل اسفناج ، کلم بروکلی ، کلم پیچ یا کلم برگ )
2-توت ها ( توت فرنگی ، شاتوت و بلوبری )
3-ماست کم چرب
4-ماهی ( مخصوصا سالمون یا ساردین )
5-دانه ها ( دانه های بدون نمک کدو تنبل ،کتان و آفتابگردان را به سالاد یا ماست اضافه  و مصرف کنید)
6-بلغور جو دو سر
7-سیر ( با افزایش سطح اکسید نیتریک ، رگ های خونی را گشاد می کند .)
8-پسته ( البته نوع خام و بدون نمک )
9-انار
10-روغن زیتون
11-حبوبات و لوبیا ( مصرف روزانه یک فنجان نخود فرنگی ، عدسی و لوبیا می تواند فشار خون شما را کنترل کند . )
12-شکلات تلخ
توجه داشته باشید تمام این مواد باید به اندازه مصرف شوند و از مصرف بیش از حد آنها پرهیز شود .
مریم صالحی در پایان توصیه نمود با داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از میوه و سبزیجات تازه از بیماری های مزمن در آینده جلوگیری کنید .

تصاویر پیوست