پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/10/06

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

امروزه بسیاری از مواد غذایی به صورت کنسرو شده در بازار موجود است و بسیاری از افراد به خاطر اینکه وقت تهیه ی این مواد غذایی را ندارند از کنسرو استفاده می کنند.

 به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع)کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی درمانی با توجه به افزایش مصرف غذا های کنسرو شده اذعان داشت:امروزه بسیاری از مواد غذایی به صورت کنسرو شده در بازار موجود است و بسیاری از افراد به خاطر اینکه وقت تهیه ی این مواد غذایی را ندارند از کنسرو استفاده می کنند.
انیس نیک فطرت بیان کرد:این مواد غذایی پس از دربندی قوطی ها در دستگاهی به نام اتوکلاو قرار می گیرند که مرحله استریل کردن تجارتی نامیده می شود.
در این پروسه کلیه میکروارگانیسم های بیماری زا و غیر بیماری زا از بین می روند ماندگاری این نوع غذا بدون نیاز به یخچال و فریزر یک تا دو سال طول می کشد براین اساس شرایط زنده ماندن میکروب ها در چنین محیطی غیرممکن و مدت زمان نگهداری محصول افزایش می یابد و این همان عاملی است که کنسرو را از مواد نگهدارنده بی نیاز می کند.
 وی ادامه داد:با وجود اینکه کنسروها به مواد نگهدارنده یا ضد میکروب نیازی ندارند، اما افزودنی هایی چون انواع ادویه جات، نمک، اسانس، مواد رنگی طبیعی یا مصنوعی، تثبیت کننده ها، استحکام دهنده ها و امولسیون کننده ها از جمله موادی است که جزء جدایی ناپذیر برخی کنسروها بوده و این همان عاملی است که مصرف مستمر و زیاده از حد این نوع غذاها را محدود می کند.

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی با اشاره بر اینکه اغلب تصور می‌شود که غذاهای کنسرو شده نسبت به غذاهای تازه یا منجمد مغذی کمتری دارند، بیان داشت: تحقیقات نشان می‌دهد که این مسئله همیشه درست نیستو در واقع کنسرو کردن بیشتر مواد مغذی یک غذا را حفظ می‌کند. پروتئین، کربوهیدرات و چربی تحت تأثیر این فرآیند قرار نمی‌گیرند. اکثر مواد معدنی و ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین‌های A، D، E و K نیز حفظ می‌شوند. وی افزود با این‌حال، از آنجایی که کنسرو کردن معمولاً شامل حرارت زیاد است، ویتامین‌های محلول در آب مانند ویتامین‌های C و B ممکن است آسیب ببینند. این ویتامین‌ها به‌طور کلی به گرما و هوا حساس هستند، بنابراین می‌توانند در طی روش‌های معمولی پردازش، پخت و پز و نگهداری در خانه نیز از بین بروند.


 نیک فطرت درادامه گفت: غذاهای کنسرو شده که به درستی فرآوری نشده‌اند، ممکن است حاوی باکتری‌های خطرناکی به نام کلستریدیوم بوتولینوم باشند: در حالی که این موضوع بسیار نادر است.

وی در پایان ابراز داشت: میزان سدیم این غذاها گرچه استاندارد و تعریف شده است، اما برای مبتلایان به پرفشاری خون، بیماران قلبی و عروقی و نارسایی کلیوی محدودیت مصرف دارد و چربی بالای انواعی از آن برای افراد با چربی خون بالا مضر است.همچنین مصرف بیش از حد آن برای کودکان، زنان باردار و البته افراد سالم توصیه نمی شود.بهتر است که خانواده ها از مواد اولیه تازه و مرغوب برای تهیه غذای روزانه خود استفاده کنند.

 

تصاویر پیوست