پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/23

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

 
 
 
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان لنده از انجام  تمامی آزمایشات اولیه  غربالگری تالاسمی در مرکز مشاوره ازدواج لنده خبر داد.
 
 
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان لنده، مهندس نورمحمد با نعمتی اشاره به روز جهانی تالاسمی اظهار داشت: ۱۸ اردیبهشت روز جهانی تالاسمی است و شعار ملی امسال «حفظ فرصت فرزندآوری سالم برای زوجین ناقل تالاسمی با غربالگری زمان ازدواج» است.
 
وی افزود: برای زوجین متقاضی ازدواج آزمایشات اولیه تالاسمی و ژنتیک، عدم اعتیاد، مشاوره  و... در مرکز مشاوره لنده در پایگاه سلامت شماره 1 و   آزمایشگاه مرکز خدمات جامع سلامت انجام خواهد شد و زوجینی که نیازمند  ارجاع جهت آزمایش های تکمیلی باشند به آزمایشگاه های  معتبر و دارای مجوز ارجاع داده خواهند شد.
 
وی خاطرنشان کرد: شاید شنیده باشید که می‌گویند "گروه خونی عروس و داماد به هم نمی‌خورد،" اما در واقع متفاوت بودن گروه خونی نقشی در ازدواج ندارد، بلکه آنچه مهم است وضعیت ابتلای زوجین به تالاسمی مینور (یک کم‌خونی ارثی) و یا کم‌خونی داسی‌شکل (سیکل ‌سل) است.
 
مدیر شبکه بهداشت و درمان لنده تصریح کرد: اگر بیماری ژنتیکی در خانواده وجود داشته باشد، با انجام آزمایش ژنتیکی می‌توان خطر ابتلا به بیماری را در فرزندان کاهش داد. به عنوان مثال، در بیماری تالاسمی، اگر هر دوی والدین حامل ژن تالاسمی باشند، فرزندانشان به بیماری مبتلا خواهند شد.
 
وی به مجموعه اقدامات انجام شده در راستای برنامه پیشگیری از بروز بیماری بتاتالاسمی اشاره کرد و گفت: انجام آزمایشات قبل از ازدواج، ارائه خدمات ژنتیک به زوج‌های ناقل تالاسمی، مشاوره، مراقبت ژنتیک به منظور تعیین سلامت یا ابتلاء جنین، آموزش به زوج‌های ناقل برای داشتن بارداری ایمن و داشتن فرزندان سالم از جمله اقدامات انجام شده در راستای پیشگیری از تولد نوزاد دارای بیماری تالاسمی ماژور است.
 
وی خاطرنشان کرد: چنان چه یکی از زوجین تالاسمی مینور (خفیف) باشد مشکلی ایجاد نمی‌شود اما اگر هر دو نفر مینور باشند، در هر بارداری ۲۵ درصد احتمال تولد نوزاد با بیماری تالاسمی ماژور (شدید) وجود دارد.
 
وی در پایان اظهار داشت: از سال 96 تاکنون همه آزمایشات اولیه  در مرکز مشاوره لنده انجام خواهد شد و نیاز به مراجعه به مرکز مشاوره ازدواج شهرستان های مجاور نیست.