پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/03/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

به مناسبت روز جهانی فشار خون به همت واحد آموزش سلامت "کنفرانس کنترل و درمان دارویی و غیر دارویی فشار خون بالا" برگزار گردید.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام خمینی(ره) دهدشت؛ به مناسبت روز۲۷ اردیبهشت ( ۱۷ ماه می ) روز جهانی فشار خون بالا (World Hypertension Day) در سالن آمفی تئاتر بیمارستان "کنفرانس کنترل و درمان دارویی و غیر دارویی فشار خون بالا" برگزار گردید.

علی اکبر اکبرپور سوپروایزر آموزش سلامت و مدرس کنفرانس فشار خون  گفت :فشار خون بالا یکی از رایج‌ترین مشکلات و بیماری‌هایی است که می‌تواند زمینه ابتلا به بیماری‌های قلبی، نارسانی کلیوی و سکته را ایجاد کند و موجب بروز اختلال در عملکرد طبیعی بدن شود. آمارها نشان می‌دهد که بیشتر از 30 درصد بزرگسالان دنیا و بیشتر از 1 میلیارد نفر در سراسر جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند و این اعداد به ما یادآور می‌شوند که آشنایی با علائم فشار خون بالا و روش‌های جلوگیری از آن چقدر می‌تواند حائز اهمیت باشد.

وی در ادامه افزود: فشار خون بالا یا پرفشاری خون زمانی روی می‌دهد که فشار خون تا سطح خطرناکی افزایش یابد. به طور کلی فشار خون بالا یک بیماری خاموش است. بسیاری از افراد هیچ‌گونه علامتی ندارند و ممکن است تا آشکار شدن علائم فشار خون بالا، سال‌ها یا حتی ده‌ها سال طول بکشد. حتی در این صورت نیز ممکن است علائم فشار خون بالا به دلایل دیگری نسبت داده شود.

سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان بهترین راه برای آگاهی از ابتلا به فشار خون بالا را اندازه ‌گیری منظم فشار خون عنوان کرد.

علی اکبر اکبرپور در این کنفرانس تصریح کرد : دو نوع پرفشاری خون وجود دارد و هر یک علت مجزایی دارد. پرفشاری اولیه و پر فشاری ثانویه که در پرفشاری اولیه، پرفشاری اساسی نیز خوانده می‌شود.

وی تاکید کرد: این نوع فشار خون با گذشت زمان و بدون هیچ‌گونه دلیل مشخصی رخ می‌دهد. بیشتر افراد به این نوع فشار خون بالا مبتلا هستند. محققان هنوز نمی‌دانند چه مکانیسم‌هایی موجب افزایش تدریجی فشار خون می‌شوند و در پرفشاری ثانویه اغلب به سرعت رخ می‌دهد و می‌تواند شدیدتر از پرفشاری اولیه باشد. چندین بیماری که ممکن است در بروز پرفشاری ثانویه نقش داشته باشند عبارتند از: بیماری کلیوی - آپنه انسدادی خواب - نقایص مادرزادی قلب - مشکلات تیروئید -عوارض جانبی داروها - مصرف مواد مخدر- سوء مصرف یا مصرف مزمن الکل - مشکلات غده آدرنال و  برخی از تومورهای غدد درون ریز هستند.

سوپروایزر آموزش سلامت اذعان کرد : درمان دارویی به همراه شیوه زندگی سالم در کنترل فشارخون بالا موثر است. چاقی و اضافه وزن، فشار خون بالا، فعالیت بدنی ناکافی، چربی خون بالا، چهار عامل خطری هستند که بالاترین نسبت بار بیماریها (سالهای از دست رفته به علت مرگ و ناتوانی) را تشکیل میدهند. با بالا رفتن سن افراد به دلیل کاهش عملکرد کلیه‌ها، ناتوانی در دفع نمک بدن، سفت شدگی دیواره رگ‌ها و افزایش وزن بدن، فشار خون افزایش می‌یابد. در افراد 18 سال  و بالاتر، اگر فشار خون سیستول (حداکثر) 140 میلی متر جیوه و بالاتر و فشارخون دیاستول 90 میلی متر جیوه و بالاتر باشد، فشار خون بالا محسوب می‌شود. فشار خون بالا معمولاً علامتی ایجاد نمیکند حتی اگر شدید باشد. به همین دلیل به فشار خون بالا، قاتل خاموش هم میگویند. با کنترل فشار خون می‌توان از بروز عوارض آن پیشگیری کرد.

وی در پایان تصریح کرد : نمک از عوامل اصلی افزایش فشار خون است. حذف نمک از رژیم غذایی از افزایش فشار خون و سکته مغزی به ‌طور قابل توجهی پیشگیری می‌کند. برای پیشگیری از فشار خون بالا به میزان سدیم درج شده بر روی برچسب‌های بسته‌های مواد غذایی دقت کنیم. حداکثر نمک مصرفی روزانه نباید بیش از یک قاشق چایخوری (2300 میلی گرم) باشد. با تغییراتی که می‌توان در رژیم غذایی خود (علاوه بر کاهش چربی و نمک رژیم غذایی) ایجاد کرد، میتوان فشار خون را کنترل کرد :

* خوردن غذاهای حاوی کلسیم بالا مثل لبنیات کم چرب

*مصرف غذاهای حاوی پتاسیم بالا مثل موز، پرتقال، گوجه فرنگی، سیب زمینی و کیوی

* مصرف روزانه پنج نوبت میوه و سبزی

* مصرف حداقل دوبار در هفته ماهی و غذاهای دریایی

* مصرف گوشت بدون چربی

* کاهش مصرف قهوه، چای، نسکافه          

*عدم مصرف و یا محدود کردن مصرف مواد غذایی آماده ی پرنمک مانند فست فودها، سوسیس، کالباس، ترشیجات، چیپس

بر پایه این گزارش؛"کنفرانس کنترل و درمان دارویی و غیر دارویی فشار خون بالا" با حضور پرسنل درمانی،اداری،خدماتی،حراستی و تاسیساتی بیمارستان در سالن آمفی تئاتر با ارائه علی اکبر اکبرپور سوپروایزر آموزش سلامت بیمارستان و با گواهی آموزشی شش ساعته به مناسبت روز جهانی فشار خون برگزار گردید.

 

تصاویر پیوست