ازجوش شیرین در تهیه مواد غذایی استفاده نشود.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA
از جوش شیرین در تهیه مواد غذایی استفاده نشود. به گزارش روابط عمومی بیملرستان امام سجاد(ع) یاسوج ، کارشناس ارشد بهداشت محیط این مرکز درمانی با عنایت به اهمیت عدم استفاده از جوش شیرین در تهیه مواد غذایی اظهار داشت:
جوش شیرین ماده ای است شیمیایی که با طبیعت و ساختار بدن انسان سازگاری ندارد. جوش شیرین همان سدیم بی کربنات است که به صورت کریستال جامد و سفید رنگ و پودری می باشد که
در تهیه مواد غذایی ممنوع بوده و متاسفانه بعضی افراد در تهیه نان ، کوبیده ، شیرینی پزی و ...استفاده می کنند.علت اضافه کردن جوش شیرین به نان توسط افراد سودجو:
متاسفانه بعضی نانوایها برای سرعت عمل بیشتر از جوش شیرین استفاده میکنند و وجود جوش شیرین سبب میشود تخمیر طبیعی صورت نگیرد و ترکیباتی مثل اسید فیتیک و فیتاز که در نان هستند شکسته نشوند.
بی کربنات سدیم به عنوان یک ماده قلیایی در ترکیب با اسید موجب آزاد شدن گاز دی اکسید کربن می شود و زمانیکه جوش شیرین به خمیر کیک یا نان افزوده می شود حباب های کوچک دی اکسید کربن در میان خمیر مانده و موجب پف کردن و برآمدگی میشوند.
علت اضافه کردن جوش شیرین به کباب کوبیده توسط افراد سودجو:
1- موجب میشود تا کباب حجیمتر شود 2- از وا رفتن کباب کوبیده روی سیخ جلوگیری می کند و راحتتر به سیخ می چسبد 3- در صورتی که چربی گوشت بیش از اندازه باشد جوش شیرین چربی گوشت را کنترل میکند.
و همچنین بعضی از شیرین پزی ها به دلیل حجیم ، لذیذترشدن و مدت ماندگاری بیشتر در تهیه شیرینی از جوش شیرین استفاده می کنند.
جوش شیرین به دلایل زیر در تهیه مواد غذایی ممنوع بوده:
1- جوش شیرین سبب میشود محیط دستگاه گوارش و معده قلیایی شود و در نتیجه عمل هضم در معده به سختی انجام گیرد و باعث مشکلات گوارشی و ایجاد اختلال در سیستم گوارش شود.
2- جوش شیرین باعث می شود که جذب املاح دو ظرفیتی مثل کلسیم ، آهن ، روی و ...دچار اختلال شده و جذب آنها را تا حد زیادی کاهش دهد و عوارضی مانند کم خونی ، فقرآهن ، کمبود کلسیم و ...را به دنبال دارد.
حمید جکمت منش در پایان خاطرنشان کرد:
جوش شیرین یا بی کربنات سدیم به عنوان یک تمیز کننده سازگار با محیط زیست می باشد و بیشتر در شوینده ها کاربرد دارد و به هیچ عنوان در تهیه موادغذایی استفاده نشود.