سرپرست شبکه بهداشت و درمان چرام، گفت: تعداد افراد مبتلا به بیماری های اسکلتی و عضلانی در بین شاغلین کشاورزی بیشتر از سایر مشاغل است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان چرام، گفت: تعداد افراد مبتلا به بیماری های اسکلتی و عضلانی در بین شاغلین کشاورزی بیشتر از سایر مشاغل است.
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان چرام، علی جعفری فر افزود: کشاورزان و دامداران در راستای حوزه شغلی خود با انواع بیماری ها و خطرات شغلی همچون آلودگی صوتی، بیماری های پوستی ناشی از اشعه UV، بیماری های ریوی ناشی از سموم مورد استفاده، بیولوژیکی، آب مروارید و اسکلتی و عضلانی که از اصلی ترین بیماری های رایج در مشاغل دامداری و کشاورزی هستند، مواجه اند.
وی اظهار داشت: اختلالات اسکلتی و عضلانی و سایر آسیب های جسمی که در بین کشاورزان و دامداران شایع است تحت عنوان MSDS خوانده و سهم عمده ای از مراجعه بیماران به بخش درمانی را شامل می شود.
جعفری فر یادآور شد: شرایط کاری، ابزار و حمل بار به صورت نامناسب از عوامل بوجود آورنده بیماری های اسکلتی و عضلانی است.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان چرام تصریح کرد: قرار گیری در حالت بدنی نامناسب به همراه اعمال فشار بیش از حد به قسمت های مختلف بدن همچون دست، پا، زانو، مچ، کمر، پشت، شانه و گردن تاثیر بسیاری در ابتلا به بیماری های اسکلتی دارد.
وی تاکید کرد: استفاده از وسایل مکانیزه جهت حمل بار، اجتناب از حمل بار به صورت انفرادی، آموزش به کشاورزان در خصوص نحوه صحیح بلند کردن و حمل بار، جلوگیری از اعمال نیروی بیش از حد، کاهش زمان ساعات کاری، انجام ورزش ها و نرمش های روزانه و افزایش فعالیت های خود مراقبتی، از راه های پیشگیری در راستای کنترل بیماری های اسکلتی و عضلانی در کشاورزان است.
به گزارش وب دا: کشاورزی و دامداری از گسترده ترین مشاغل و فعالیت ها در دنیا است که نقش برجسته ای در پیشرفت اقتصادیک جامعه دارند که سهم توسعه اشتغال مربوط به بخش کشاورزی در ایران 27 درصد است.6