پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست مرکز بهداشت بویراحمد گفت: رابطه ی عاطفی مادر و کودک هنگام شیردادن سبب میشود کودک در دوران بلوغ از امنیت روانی بیشتری برخوردار باشد.

سرپرست مرکز بهداشت بویراحمد گفت: رابطهی عاطفی مادر و کودک هنگام شیردادن سبب می‌شود کودک در دوران بلوغ از امنیت روانی بیشتری برخوردار باشد.                



به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ دکتر محمد یزدان پناه به مناسبت هفته جهانی تغذیه با شیر مادر در باره ی اهمیت و مزایای تغذیه با شیر مادر و مشکلات تغذیه با شیر مصنوعی مطالبی عنوان نمودند.



وی در خصوص تغذیه انحصاری کودک با شیر مادر اذعان داشت: شیر مادر تازه، همیشه  در دسترس و کامل‌ ترین غذای کودک است،  مواد مغذی مختلف هر کدام به اندازه‌ لازم در این شیر وجود دارند و شیرخوار در 6 ماه اول زندگی به جز شیر مادر و قطره ویتامین آ+ د( از 5-3 روزگی ) به هیچ ماده غذایی دیگری نیاز ندارد.



وی افزود: ترکیبات شیر مادر متناسب با رشد و بزرگتر شدن شیرخوار نیز تغییر می‌کند، مثلا آغوز (کلستروم یا ماک) یا شیر روزهای اول، غلیظ و زردرنگ و بسیار مغذی است و دارای مواد ایمنی بخش برای حفاظت شیرخوار در برابر بیماری‌ها ست، شیر مادر حاوی مواد ایمنی بخش برای حفظ کودک در برابر عفونت‌ها ست  و سبب ابتلا  کمتر کودک به اسهال و سرماخوردگی و سایر بیماری‌های شایع می شود.



 دکتر یزدان پناه عنوان کرد؛ قطع  زودتر خونریزی پس از زایمان و در نتیجه احتمال ابتلای کمتر به کم خونی، برگشت زودتر وزن و اندام مادر به حالت طبیعی پس از زایمان، ابتلای کمتر به سرطان پستان و تخمدان  از جمله مزایایی است که خود مادر در تغذیه انحصاری کودک با شیر مادر از آن بهره مند می شود.



وی خاطرنشان کرد؛ رابطه‌ ی عاطفی مادر و کودک هنگام شیردادن سبب می‌شود کودک در دوران بلوغ از امنیت روانی بیشتری برخوردار باشد و همچنین سیستم تکاملی کودک از جمله؛ تکامل بینایی،راه رفتن، رشد طبیعی فک و دندان‌ها در کودکانی که از شیر مادر تغذیه می‌شوند خیلی سریع‌تر است، این کودکان از بهره ی هوشی بالاتری برخوردارند و همچنین احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی، چاقی، دیابت و پوکی استخوان  در بزرگسالی در آنها کاهش می یابد.



وی با اشاره به اینکه شیر مصنوعی مواد ایمنی بخش شیر مادر را ندارد ادامه داد؛ محرومیت از فواید عاطفی، فشار اقتصادی به خانواده بخاطر هزینه خرید شیر و و سایل، ابتلا به بیماریهای تنفسی، گوارشی، عفونتهای گوش، ادراری، مننژیت، اگزما ، آسم، احتمال ابتلا به چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت در بزرگسالی، از جمله مشکلات تغذیه با شیر مصنوعی می باشد.


142-7