کارشناس مسئول واحد تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه گفت: فواید بهداشتی و درمانی روزه داری از ثمرات فرعی اما حیاتی آن محسوب می شود
کارشناس مسئول واحد تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه گفت: فواید بهداشتی و درمانی روزه داری از ثمرات فرعی اما حیاتی آن محسوب می شود
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان کهگیلویه؛ مرضیه کامران ضمن بیان این مطلب افزود: با برنامه ریزی درست برای تغذیه و توجه به برخی توصیه های تغذیه ای در این ماه مبارک و پرهیز از زیاده روی در خوردن، می توان علاوه بر کسب برکات معنوی از فواید بهداشتی روزه بهره برد.
کامران تاکید کرد: جهت حفظ سلامتی و پیشگیری از بروز برخی مشکلات تغذیه ای لازم است به نکاتی مهم توجه داشته باشیم لذا در همین راستا باید دانست که وعده سحری باید غذای کاملی باشد، زیرا در طول روز بدن به پروتئین و انرژی نیازمند است که می توان با قرار دادن گوشت،برنج، حبوبات و سبزیجات در سحری،انرژی مورد نیاز بدن را تامین کرد.
وی اظهار داشت: معده خالی در هنگام افطار تحمل غذای سنگین را ندارد به همین جهت بهتراست حجم غذای افطار را کاهش داد لذا بهتر است روزه خود را با یک مایع گرم مثل ) آب جوش، شیر، چای، شیر، چای کم رنگ، فرنی، سوپ یا آش رقیق( و خرما،کشمش، عسل، آب میوه و یا شله زرد باز کرد و باید دانست پرخوری و مصرف غذاهای چرب در افطار باعث احساس خستگی وکسالت می شود.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی شبکه بهداشت ودرمان کهگیلویه ادامه داد: از آشامیدن آب در حین غذا خوردن خودداری کنید، چون باعث رقیق شدن شیره گوارشی و اختلال در هضم غذا می گردد همچنین نوشیدن چای به مقدار زیاد و به صورت پررنگ باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن مواد معدنی بدن می شود.
کامران برای اینکه در طول روز کمتر احساس تشنگی شود توصیه کرد: حتماً در وعده سحر از ماست، میوه و سبزیجات استفاده کنید و از مصرف غذاهای تند، پرادویه، شور، کله پاچه خودداری شود زیرا زیاده روی در مصرف مواد پروتئینی در سحر باعث ایجاد تشنگی در طول روز خواهد شد.9/