پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: عوامل متعددی وجود دارد که باروری زوجین را تحت تأثیر قرار می دهد. برخی از این عوامل شامل سن، سیگار، فشار روحی، وزن، ورزش سنگین، الکل، تعداد تخمک های موجود در تخمدان ها و بیماری ها شرایط زمینه ای است و تعدادی از این عوامل خارج از کنترل انسان ها هستند.

 


کارشناس باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت: عوامل متعددی وجود دارد که باروری زوجین را تحت تأثیر قرار می دهد. برخی از این عوامل شامل سن، سیگار، فشار روحی، وزن، ورزش سنگین، الکل، تعداد تخمک های موجود در تخمدان ها و بیماری ها شرایط زمینه ای است و تعدادی از این عوامل خارج از کنترل انسان ها هستند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گلدانا نیک اقبال افزود: اگرچه برخی عوامل در طول زمان تغییر می کنند ولی باید به این نکته توجه داشت که شیوه زندگی سالم برای همسران یک گام مهم برای رسیدن به هدف مشترک، یعنی داشتن کودک سالم است.


وی تصریح کرد: باروری یکی از مهم ترین اتفاقات زندگی مشترک برای هر زوج است و داشتن فرزند بر استحکام خانواده می افزاید.


وی ادامه داد: با بالارفتن سن در زن ها، باردار شدن دشوار می گردد. شایان ذکر است که سن مناسب بارداری 18 تا 35 سالگی است. بارداری خانم ها به دلایل مختلف ممکن است تا 30 و حتی 40 سالگی به تأخیر بیفتد. این رخداد یکی از دلایل افزایش شیوع ناباروری در سال های گذشته است.


نیک اقبال، با بیان اینکه سیگار اثر منفی زیادی بر سلامت باروری دارد، ادامه داد:مدت زمان لازم برای باردار شدن یک خانم سیگاری دو برابر یک خانم غیرسیگاری است. همچنین سیگار شانس موفقیت درمان های ناباروری را کاهش می دهد. این اثرات حتی زمانی که خود بیمار سیگار نمی کشد ولی مکرراً در معرض دود سیگار قرار دارد (دود دست دوم سیگار)، نیز ایجاد می شود.


کارشناس باروری سالم معاونت بهداشتی اضافه کرد: چاقی باعث سیکل های نامنظم قاعدگی، افزایش احتمال ناباروری، افزایش خطر جراحی های ناباروری، افزایش خطر سقط خودبه خودی و کاهش موفقیت درمان های ناباروری خواهد شد، همچنین چاقی افزایش خطر عوارض بارداری شامل: افزایش فشار خون، دیابت دوران بارداری، وزن زیاد کودک در هنگام تولد و سزارین را در پی خواهد داشت.


وی عنوان کرد: معمولاً زمانی که زوجین تمایل به بارداری دارند نیاز به رژیم غذایی خاصی ندارند، مگر این که پزشک برای باردار شدن رژیم غذایی خاصی را تجویز نماید. رژیم غذایی متعادل ترکیبی از انواع ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی مورد نیاز بدن را تأمین خواهد کرد.


گلدانا نیک اقبال،گفت: ورزش نقش مهمی در سلامت عمومی دارد، ورزش احساس خوبی ایجاد می کند، خواب را بهبود می بخشد، سوخت و ساز بدن را افزایش می دهد، به کنترل وزن کمک کرده و بیماری های مزمن مانند حملات قلبی، سکته های مغزی، بیماری قند و برخی سرطان ها را کاهش می دهد.


وی در ادامه، ناباروری می تواند سبب ایجاد استرس شده و فشار روحی ناباروری تقریباً معادل ابتلا به سرطان یا مرگ یکی از نزدیکان در نظر گرفته می شود؛ همسرانی که استرس و مشکلات روحی ناشی از ناباروری را تجربه می نمایند، گاهی اوقات در ارتباط با یکدیگر دچار مشکل خواهند شد.


نیک اقبال ابراز کرد: سیگار، گازوئیل، بخار ناشی از رنگ ها و اگزوز اتومبیل جزو مواد آلوده کننده هستند و باتوجه به تأثیر این مواد روی رشد و تکامل جنین، توصیه می گردد خانم های باردار تا حد امکان از آن ها پرهیز نمایند.


وی یادآور شد: خانم هایی که هنوز باردار نشده اند هم تحت تأثیر آلودگی محیطی قرار می گیرند سموم موجود در دود سیگار در خانم هایی که یا خود سیگاری بوده و یا در معرض تنفس دود سیگار می باشند، سبب بروز میزان های بالاتری از ناباروری خواهد شد.


وی در پایان خاطر نشان کرد: اغلب موادی که برای سفید کردن لباس ها و سطوح در خانه ها مورد استفاده قرار می گیرند، کلر دارند. سفیدکننده های کلردار برای سلامت انسان مضر هستند و سبب آلودگی محیطی نیز می شوند و آلودگی طولانی مدت با مواد کلردار می تواند سبب مشکلات هورمونی ، ناباروری، کاهش تعداد اسپرم، تضعیف سیستم ایمنی، اختلالات یادگیری، تغییرات رفتاری، صدمه به پوست، کبد و کلیه ها گردد. نوزادان، شیرخواران، کودکان، زنان زایمان کرده و سالمندان نسبت به سایرین در معرض آسیب بیشتری در برابر عوارض این مواد می باشند.