معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کلیه فرآورده های آرایشی، بهداشتی و درمانی خارجی باید دارای برچسب اصالت و سلامت کالا به رنگ سفید با حاشیه زرد رنگ باشد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: کلیه فرآورده های آرایشی، بهداشتی و درمانی خارجی باید دارای برچسب اصالت و سلامت کالا به رنگ سفید با حاشیه زرد رنگ باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی داشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر رحمت اله افشار در روز مبارزه با قاچاق کالا با حضور در مرکز صدا و سیمای استان، اذعان داشت: اپلیکیشن TTAC نرمافزاری است که برای تلفن همراه طراحی شده و شهروندان با استفاده از آن میتوانند بهصورت رایگان به بسیاری از خدمات دارویی کشور دسترسی داشته باشند. این اپلیکیشن را به راحتی می توانید از طریق "Google Play" و یا "بازار" بر روی گوشی خود نصب کنید.
وی ادامه داد: شهروندان با استفاده از این اپلیکیشن میتوانند بهصورت رایگان به سرویسهایی چون مشاهده داروخانههای نزدیک به خود، جستجوی داروخانههای مجاز، اطلاع از کاتالوگ (مشخصات) دارو، جستجوی محل فروش داروهای کمیاب، اطلاع از مشخصات دارو، کاربرد دارو، تولیدکننده و واردکننده دارو و کنترل اصالت دارو (اطلاع از اصل یا قاچاق بودن دارو) دسترسی داشته باشند.
دکتر افشار عنوان کرد: همچنین شهروندان محترم می توانند با ارسال کد 16 رقمی زیر لایه اسکرچ به سامانه 20008822 و یا مراجعه به سامانه www.ttac.ir قسمت استعلام از صحت و سلامت کالای خارجی مورد استفاده مطمئن شوید.
وی تصریح کرد: در خصوص اقلام تولید داخل نیز میتوانید با وارد کردن شماره پروانه ساخت موجود بر روی بسته بندی کالا در سامانه www.fdacrm.ir از صحت و سلامت کالای مصرفی خود اطمینان حاصل فرمائید.
وی با بیان اینکه عدم رعایت شرایط حمل و نقل و نگهداری فرآورده های وارداتی قاچاق منجر به فساد کالا خواهد شد، گفت: استفاده از محصولات تقلبی و غیر مجاز آرایشی میتواند به مسمومیت با سرب و از بین رفتن حافظه، دردهای مفصلی و عضلانی و سردرد ، ریسک سقط جنین یا تولد نوزاد ناقص در زنان باردار، ) واکنش های آلرژیک، اغشته بودن بعضر از اسانس ها و عطرهای قاچاق به ادرار انسان، وجود فضولات موش صحرایی در محصولات قاچاق با توجه به محل تهیه لوازم ارایشی قاچاق، بیماری الزایمر با توجه به دئودرانت های حاوی آلومینیوم، سوختگی های شیمایی ایجاد شده بر پوست با توجه به مقادیر بالائی آرسنیک، جیوه، سرب و سیانید در محصولات قاچاق منجر شود.
دکتر افشار در ادامه اذعان داشت: توجه به وجود برچسب اصالت کالا بر روی اقدام ارایشی و بهداشتی و نیز تجهیزات و ملزومات پزشکی و استعلام اعتبار آن در زمان خرید توسط خریداران موجب حذف کالای قاچاق و فاقد مجوز از بازار خواهد شد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج افزود: عموم مردم می توانند مشکلات کیفی یا حوادث ناگوار ناشی از تجهیزات و ملزومات پزشکی را از طریق سایت اداره کل تجهیزات پزشکی www.imed.ir و شکایات خود در حوزه سلامت را در سایت crm190.behdasht.gov.ir گزارش دهند.