کارشناس مسئول سلامت روان شبکه بهداشت و درمان گچساران اظهار داشت: مراحل و سیر بیماری آلزایمر متفاوت بوده و در هر مرحله، نشانه ها و علائم خاصی در خصوص ویژگی های این بیماری می تواند در فرد مبتلا مشاهده کرد اما علامت کلیدی و اصلی بیماری آلزایمر، از دست دادن حافظه است .
کارشناس مسئول سلامت روان شبکه بهداشت و درمان گچساران اظهار داشت: مراحل و سیر بیماری آلزایمر متفاوت بوده و در هر مرحله، نشانه ها و علائم خاصی در خصوص ویژگی های این بیماری می تواند در فرد مبتلا مشاهده کرد اما علامت کلیدی و اصلی بیماری آلزایمر، از دست دادن حافظه است .
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان گچساران، فریدون پیرایش افزود: در مرحله اول تنها از طریق آزمایشات تشخیصی می توان در خصوص بیماری اظهار نظر کرد و در این مرحله، خانواده، بستگان و دوستان بیمار قادر به تشخیص بیماری آلزایمر نیستند.
وی گفت: در اوایل بیماری، حافظه بلند مدت بیمار آسیبی نمی بیند و قادر است وقایع و خاطرات گذشته دور را به ذهن آورده و در مورد آنها حرف بزند اما در حافظه کوتاه مدت بیمار مشکلاتی به وجود خواهد آمد مثلاً بیمار حرف های اخیر اطرافیان را فراموش می کند و یا پاسخ سئوالات را تکرار می کند .
کارشناس ارشد روانشناسی بالینی مرکز بهداشت گچساران افزود: در مراحل بعدی، به تدریج اثر بیماری بر رفتار فرد قابل مشاهد است مثلاً بیمار در مکانی که برای او و خانواده آشنا بوده، گم می شود و یا قادر به ذکر نام مکان ها، محلات و آدرس هایی که قبلاً از آنها بازدید و یا عبور نموده، نمی باشد. همچنین بیمار به بهداشت و نظافت خود اهمیت نداده و به صورت ژولیده و نامرتب در اجتماع ظاهر می شود .
پیرایش گفت: با روند پیشرفت بیماری، بافت ها و سلول های عصبی فرد مبتلا در مغز از بین رفته و باعث کوچک شدن مغز بیمار خواهد شد و بیمار کنترل خود را در اجابت مزاج از دست داده و قادر به شناسایی اطرافیان حتی عزیزان خود هم نمی باشد .
وی با بیان اینکه مهم ترین عامل بروز آلزایمر، سن است، بیان کرد: علائم دیگری مانند ارث، ضربه به سر به خصوص ضربه مغزی، بیماری دیابت، اضافه وزن، افزایش فشارخون و عدم رعایت رژیم غذایی نیز دربروز این بیماری مؤثر هستند .
این روانشناس بالینی افزود: براساس داده های تحقیقی، عواملی مانند سیگار کشیدن، کم تحرکی و چاقی و همچنین سبک زندگی می تواند خطر ابتلا را در افراد، به خصوص میانسالان و سالمندان را افزایش دهد.
فریدون پیرایش در خصوص راه های کاهش ابتلا به آلزایمر، گفت: رژیم غذایی شامل میوه، سبزی، نان، گندم، روغن زیتون و ماهی میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد.
وی افزود: کنترل افزایش بیماری های قلبی- عروقی مانند فشارخون بالا، سیگار، دیابت و کلسترول بالا و افزایش فعالیت های فکری و ذهنی نظیر بازی های فکری، حل جدول، روابط اجتماعی روزانه و یادگیری زبان دوم نیز خطر ابتلا به بیماری را پایین می آورد.
وی بیان کرد: پیاده روی برای مدت ۱۵ دقیقه با سرعت نسبتا بالا، یعنی سرعتی که در آن نتوان به راحتی صحبت کرد و به حافظه سپردن مهمترین اخبار و اطلاعات روزانه از عوامل مهم پیشگیری از ابتلا به آلزایمر می باشد .
پیرایش در پایان توصیه کرد: در صورتی که سیگار می کشید، آن را ترک کنید، زیرا تعدادی افرادی که به آلزایمر دچار می شوند در میان سیگاری ها بیشتر است.