پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت‌: آفلاتوکسین ها سموم قارچی طبیعی هستند که از گونه های قارچ آسپرژیلوس منشا می گیرند.

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت‌: آفلاتوکسین ها سموم قارچی طبیعی هستند که از گونه های قارچ آسپرژیلوس منشا می گیرند.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر امیر پیکر افزود: این قارچ ها معمولاً ذرت، پسته و بادام زمینی را به راحتی آلوده می کنند. در حالی که گندم، جو و برنج نسبت به این گونه قارچ ها مقاوم تر هستند.

وی عنوان کرد: این قارچ انسان را از طریق مواد غذایی مانند تخم مرغ، شیر و لبنیات آلوده می‌کند.

دکتر پیکر عنوان کرد: بیش از ۲۰ نوع آفلاتوکسین وجود دارد اما چهار نوع اصلی آن شاملG1، G2، B1، B2 می باشند.

وی ادامه داد این قارچ ها از طریق کروماتوگرافی لایه نازک،hplc و آشکارسازی با اشعه uv و فلورسنت می باشد. افلاتوکسین ها زیر نور اشعه uv با طول موج ۳۶۵ نانومتر، نور فلورسنت با رنگ زرد مایل به سبز منعکس می کنند.

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطرنشان کرد: اگر قارچ های مولد این سموم بر روی خوراک دام و مواد غذایی مثل پسته، ذرت، سویا و گندم رشد کند، مصرف غذاهای آلوده به آفلاتوکسین می تواند موجب بیماری در انسان و یا دام شود که هیچ موجود زنده‌ای از این سموم در امان نخواهد بود.

وی تصریح کرد: این سموم می‌توانند نکروز بافتی، سرطان کبد و سرطان معده ایجاد کنند.

وی با اشاره به اینکه تب، درد، عضلانی، بی اشتهایی، تهوع و استفراغ، درد شکم و هپاتیت از علائم اولیه مسمومیت کبدی با این سم است، گفت: در زمان رشد غلاتی مانند ذرت در صورتی که دمای محیط مناسب باشد مخصوصا در دامنه دمایی بین ۲۰ تا ۳۲ درجه سانتیگراد قارچ های آسپرژیلوس شروع به رشد و تولید آفلاتوکسین ها می کنند.

وی اظهار داشت: آلودگی با آفلاتوکسین ها در شرایطی مثل بروز تنش های خشکسالی، بارندگی و شیوع آفات تشدید می‌یابند.

 دکتر پیکر افزود: علاوه بر این هر عاملی که بافت پوششی گیاهان را تخریب کند احتمال آلودگی با آفلاتوکسین ها را افزایش می دهد.

وی گفت: علاوه بر ذرت، پنبه دانه، بادام زمینی و آجیل های درختی نیز شدیدا در معرض آلودگی هستند که بهترین راه پیشگیری از بیماری، اجتناب از خوردن مواد غذایی آلوده است.

وی یادآور شد: از خوردن آجیل ها به خصوص مغز پسته هایی با طعم تلخ و یا با رطوبت زیاد اجتناب کنید.