پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز چهارشنبه ، 1404/02/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: تنفس مشکل و ناله (تو کشیده شدن قفسه سینه در هر بار تنفس) تنفس تند یعنی تنفس بیش از 60 بار در دقیقه و تشنج از مهمترین علائم و نشانه های خطر در نوزادان است و در صورت مشاهده باید به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه کرد.

 


کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت: تنفس مشکل و ناله (تو کشیده شدن قفسه سینه در هر بار تنفس) تنفس تند یعنی تنفس بیش از 60 بار در دقیقه و تشنج از مهمترین علائم و نشانه های خطر در نوزادان است و در صورت مشاهده باید به نزدیکترین مراکز درمانی مراجعه کرد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، فرناز شجاعی افزود: در صورت مشاهده علائم و چنین نشانه هایی در نوزاد ( از بدو تولد تا 28  روز بعد ) فورا به پزشک مراجعه نمایید.


وی ادامه داد: بی حالی و تغییر حال عمومی نوزاد از نظر مادر، مکیدن ضعیف و خوب شیر نخوردن، زردی در 24  ساعت اول تولد، تب ( درجه حرارت زیر بغل بیشتر از 5 .37 درجه سانتی گراد) و سردی بدن نوزاد ( درجه حرارت زیر بغل کمتر  از 4 . 36 ) باید مورد توجه قرار بگیرد.


کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اضافه کرد: عدم دفع ادرار در 24  ساعت اول تولد، عدم دفع مدفوع در 48 ساعت اول تولد، قرمزی اطراف چشم، خروج ترشحات چرکی از چشم و تورم در پلک ها، ترشحات چرکی از ناف، قرمزی و تورم در اطراف ناف، بی قراری و تحریک پذیری استفراغ مکرر و اسهال یا مدفوع خونی در نوزادان باید فورا تحت نظر پزشک قرار گیرد.


شجاعی همچنین به سایر نکات قابل توجه در مراقبت از نوزاد تا پایان 6 ماهگی که منحصراً با شیر مادر تغذیه میکند، اشاره کرد و ادامه داد: از دادن مایعاتی نظیر آب، آب قند، شیر خشک و ترنجبین به نوزادان خودداری نموده و مصرف وزانه یک سی سی قطره مولتی ویتامین یا ویتامین آ – د از روز سوم تا پنجم بعد از تولد توصیه می شود.


وی تصریح کرد: از آغشته کردن بند ناف نوزاد به هر نوع ماده ( الکل، بتادین و سرمه) خودداری نموده  و روی بند ناف نوزاد را نپوشانید و از حمام  کردن نوزاد قبل از 6 ساعت اول تولد پرهیز نمایید.


 کارشناس برنامه کودکان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: از انجام واکسیناسیون بدو  تولد نوزاد ( هپاتیت ب، فلج اطفال خوراکی، ب ث ژ ) اطمینان حاصل نمائید .


وی در پایان اذعان کرد: نوزاد به همراه مادر جهت انجام آزمایش غربالگری کم کاری تیروئید، بررسی و برای ارزیابی وضعیت شیر دهی و سایر مراقبت ها در روز 5-3 بعد از تولد به خانه بهداشت یا پایگاه های سلامت مراجعه نماید.5