کارشناس تغذیه با شیر مادر مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد با اشاره به هفته جهانی شیر مادر، گفت: آغوز، به عنوان اولین واکسن نوزاد برای حفاظت کودک بر ضد بیماریهای عفونی است.
کارشناس تغذیه با شیر مادر مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد با اشاره به هفته جهانی شیر مادر، گفت: آغوز، به عنوان اولین واکسن نوزاد برای حفاظت کودک بر ضد بیماریهای عفونی است.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ کوثر سادات، اظهار داشت: امسال شعار جهانی اعلام شده از سوی WHO "تغذیه با شیر مادر کلید توسعه پایدار است" و از سوی کمیته کشوری نیز به نام "1000 روز طلایی، مهر مادر و شیر مادر" نامگذاری شده است.
وی ادامه داد: شیر مادر، در سلامت و بقاي کودک و پيشگيري از بيماري هاي عفوني و غيرعفوني دوران کودکي و همچنين بيماري هاي غيرواگير دوران بزرگسالي نقش ارزنده اي دارد.
سادات عنوان کرد: اولین شیری که بعد از زایمان از سینه مادر ترشح می شود، غلیظ و زردرنگ بوده که آغوز یا کلستروم یا ماک نامیده می شود.
وی با بیان اینکه آغوز در عرض 4-3 روز اول بعد از تولد ترشح شده، ادامه داد: آغوز به تدریج در طی یک دوره 15-10روزه به شیر رسیده تبدیل می شود و در طول این دوره حجم شیر افزایش می یابد و به طور نامحسوس به تغییر در ترکیباتش ادامه می دهد.
وی افزود: آغوز علیرغم حجم محدود در هر نوبت شیردهی که ممکن است بیش از 2-1 قاشق مرباخوری در هر پستان نباشد، مایعات و مواد غذایی مورد نیاز شیر خوار رسیده و سالم را در چند روز اول بعد از تولد فراهم می کند.
سادات در خصوص عملکرد آغوز، اظهار داشت: آغوز به عنوان اولین واکسن نوزاد برای حفاظت کودک بر ضد بیماریهای عفونی است و همچنین احتمال ابتلای شیر خوار را به بسیاری از عفونت ها خصوصا عفونت های گوش میانی،تنفسی،گوارشی کاهش می دهد.
وی یادآور شد: آغوز به دلیل داشتن فاکتورهای رشد به تکامل و عملکرد موثر روده نوزاد کمک می کند و همچنین ورود میکروارگانیزم ها و آلرژن ها را به بدن نوزاد مشکل می سازد. 7-15-142
خبر: مهران قاسمی