پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1404/06/27

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد ضمن ابراز نگرانی از آمار مصرف نمک در استان گفت: میزان نمک دریافتی هر فرد طبق استاندارد حداکثر کمتر از 6 گرم در روز بوده که طبق مطالعات انجام شده، این مهم در استان حدود 12 گرم است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد ضمن ابراز نگرانی از آمار مصرف نمک در استان گفت: میزان نمک دریافتی هر فرد طبق استاندارد حداکثر کمتر از 6 گرم در روز بوده که طبق مطالعات انجام شده، این مهم در استان حدود 12 گرم است.


به گزارش روابط عمومی معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ دکتر اورنگ ایلامی در دومین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی استان، استفاده از نمک به عنوان نگهدارنده مواد غذایی در موادی مانند نان، گوشت های بسته بندی شده، کباب ها و فست فودها را از جمله دلایل مصرف بالای نمک در استان عنوان کرد.


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان اینکه میزان تحرک بدنی در استان در بیش از 92 درصد از افراد کمتر از 150 دقیقه در هفته است، افزود:  کم تحرکی، عادات نامناسب غذایی و استفاده بیش از حد نمک، شکر و چربی، موجب بروز بیماری های قلبی و عروقی می شود.


وی تصریح کرد: در این راستا بازرسان بهداشت محیط دانشگاه با در اختیار داشتن دستگاه های پرتابل در همه نقاط استان میزان نمک، مواد افزودنی غیر مجاز، روغن های نامناسب و سوخته شده، دما، رطوبت، Ph  و سایر عوامل تهدید کننده سلامت و مرتبط با تقلبات در این خصوص در محل شناسایی و با متخلفین برخورد می کنند.


دکتر ایلامی در ادامه اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی استان طبق قانون فقط مواد غذایی و آشامیدنی که دارای مشخصات لازم و تایید شده از سوی سازمان استاندار و عرضه شده در بازار را قابلیت نظارت دارد.


وی ادامه داد: بنابراین سازمان های مرتبط از جمله صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، دامپزشکی، استاندارد و تحقیقات صنعتی همسو و هم راستا مواد غذایی و آشامیدنی در استان را از لحاظ کیفیت، اولویت کار خود قرار داده تا از این طریق از خطرات و مشکلات تهدید کننده سلامت پیشگیری نمود.


مهمترین عامل تهدید کننده سلامت مردم


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان در ادامه مهمترین عوامل تهدید کننده سلامت مردم، را استفاده بی رویه و غیر اصولی از سموم در تولید محصولات کشاورزی در کشور عنوان کرد و گفت: خوشبختانه محصولات کشاورزی که در استان ما تولید می شود از نظر میزان استفاده از سموم دفع آفات نباتی جایگاه قابل قبولی دارد.


وی اضافه کرد: باید با برنامه ریزی بیشتری از سوی همه نهادهای متولی، زمان، مکان و میزان سم استفاده شده در مزارع به روشنی مشخص و توسط نهادهای نظارتی به خوبی قابل رصد بوده تا تضمین کیفیت محصولات کشاورزی از این طریق میسر گردد.


دکتر ایلامی در ادامه با اشاره به اهمیت و کنترل بیماری‌های غیر واگیر، تدوین سند پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیر واگیر در استان را موضوعی مهم دانست و اظهار داشت: این سند در استان تهیه و تدوین شده و پس از تصویب، ظرفیتی مهم جهت ارتقای شاخص های مرتبط با سلامت در استان اجرا می شود.


دکتر ایلامی در پایان از تهیه و تنظیم سند و برنامه هایی جهت ارتقای سلامت عموم مردم در استان خبر داد و گفت: تصویب الزام پیوست سلامت برای پروژه های استان، تصویب نظامنامه دیدبانی سلامت، تدوین و اجرای برنامه معتبر مشاوره معلمین، دانش آموزان و خانواده های آنها با همکاری اداره کل آموزش و پرورش و دانشگاه علوم پزشکی، ابلاغ شیوه نامه سنجش عملکرد سلامت محوری در ارزشیابی استانداران، فرمانداران، بخشداران و شهرداران و تدوین برنامه عملیاتی بهبود وضعیت سلامت کارکنان بر اساس بسته پایه خدمات سلامت کارکنان دولت و توسعه فعالیت های ورزشی کارکنان را از جمله مهمترین این برنامه ها است.


در ادامه معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد به جمع بندی صحبت های مطرح شده در خصوص مواد غذایی و آشامیدنی مصرفی مردم در استان پرداخت و افزود: استان ما از جمله استان‌های خوب در داشتن محصولات کشاورزی سالم است که باید با اطلاع‌رسانی، آموزش و توزیع بسته‌های حمایتی، فرهنگ‌سازی و برچسب‌گذاری محصولات کشاورزی کیفیت محصولات را بالا برده تا از این طریق سلامتی وابسته به مواد غذایی برای مردم تضمین شود.


فتاح محمدی با اشاره به اهمیت وجود آزمایشات تعیین میزان سم در محصولات کشاورزی، جهت تولید محصولات باکیفیت و سالم در استان، به راه‌اندازی این آزمایشگاه تاکید کرد و گفت: با توجه به قوانین و مقررات تاسیس چنین مکانی، در صورت بلامانع بودن، با تصویب این موضوع می‌توانیم مبلغی را از اعتبارات ملی و استانی برای تجهیز این مکان اختصاص دهیم.


وی حفظ سلامت را موضوعی عمومی و نه فقط مختص دانشگاه علوم پزشکی دانست و بیان داشت: باید با همکاری و تعامل همه دستگاه‌ها مرتبط با سلامت، قدم های عملی و منجر به نتیجه در این حوزه برداشته و آن را در استان گسترش داده تا از این طریق شاخص های مرتبط با سلامت را بالا ببریم.


مدیرکل دامپزشکی استان نیز در این نشست با اشاره به گوشت سالم و سایر فراورده های خام دامی اظهار داشت: این محصولات  باید تحت نظارت دامپزشکی و به صورتی سالم، مجاز و قانونی در اختیار مصرف کنندگان قرار گیرد.


عبداله بهمنش در خصوص کشتارهای غیر مجاز دام در حاشیه شهرها نیز یادآور شد: این کشتارها غیر قانونی و ناسالم بوده و در بساری از موارد منجر به انتقال بیماری های مشترک انسان و دام به مصرف کنندگان می شود .


وی ضمن تشکر از تلاش‌های دستگاه قضا در خصوص برخورد با کشتارهای غیر مجاز دام در استان، خاطرنشان کرد: هر چند اقداماتی در این خصوص صورت گرفته و برخوردهایی نیز انجام شده است، اما باید با فرهنگ سازی نگاه و نگرش مردم نسبت به این موضوع را تغییر دهیم چرا که تا نگاه مردم به این موضوع تغییر نکند انجام اقدامات نظارتی تاثیر زیادی نخواهد داشت.


به گزارش وب دا؛ دومین جلسه شورای سلامت و امنیت غذایی کهگیلویه و بویراحمد با حضور معاون سیاسی و امنیتی استاندار، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان و اعضای شورای سلامت و امنیت غذایی استان در سالن شماره یک استانداری برگزار شد.