پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کم خونی فقر آهن شایع ترین بیماری اکتسابی خونی در کل دنیا است/تقریبا 30% جمعیت جهان از این بیماری رنج می برند.


کم خونی فقر آهن شایع ترین بیماری اکتسابی خونی در کل دنیا است/تقریبا 30% جمعیت جهان از این بیماری رنج می برند.


به گزارش روابط عمومی معاونت آموزشی دانشگاه علوم پزشکی دکتر پیمان اعتمادفر گفت:


کم خونی فقر آهن شایع ترین بیماری اکتسابی خونی در کل دنیا است.تقریبا 30% جمعیت جهان از این بیماری رنج می برند و اکثریت آنها در کشورهای کمتر توسعه یافته هستند.


فوق تخصص خون دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: ذخیره آهن بدن یک نوزاد حدود نیم گرم هست و برای اینکه به میزان ذخیره آهن در بزرگسالی که 5 گرم است برسد باید روزانه حدود 1 میلی گرم آهن تا 15 سالگی از طریق مواد غذایی جذب بدن شود و از آنجاییکه فقط 10% آهن مواد غذایی قابل جذب است روزانه بایستی 10 میلی گرم آهن خورده شود.


عضو هیأت علمی دانشگاه یاسوج خاطر نشان کرد: کم خوتی فقر آهن در کودکان سن 9 ماه تا 2 سال و دوره نوجوانی شیوع بیشتری دارد.در دوره شیرخوارگی بدلیل عدم مصرف غذای حاوی آهن زیاد و در دوره نوجوانی بدلیل رشد سریع قدی و شروع عادت ماهیانه و از دست دادن خون در خانم ها کم خونی شایع تر است.


استادیار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ادامه داد:عوامل دیگری از جمله تولد قبل از موعد، حساسیت به پروتئین گاوی، زخم معده، و پولیپ روده نیز باعث کم خونی فقر آهن میگردد.


دکتر اعتمادفر افزود:از نظر علائم بالینی در ابتدا کم خونی فقر آهن بدون علامت است ولی با تشدید بیماری در صورت عدم درمان رنگ پریدگی بخصوص در ناحیه ملتحمه چشم و بستر ناخن ها بیشتر جلب توجه می کند. بتدریج بی حالی کسالت بی اشتهائی و گوشه گیری و تمایل به خوردن چیزهائی که بصورت عادی قابل خوردن نیستند ( خوردن مهر نماز لیس زدن دیوار خوردن یخ ) حادث می گردد.


فوق تخصص خون اضافه کرد:در صورت عدم درمان کم خونی تشدید یافته و بدلیل افزایش فعالیت قلب نارسائی قلبی و نهایتا مرگ حادث می گردد.


وی خاطرنشان کرد:علاوه بر این کم خونی فقر آهن مخصوصا در 2 سال اول زندگی که بیشترین رشد مغزی را داریم باعث عدم تکامل سیستم عصبی و عدم تکامل در فعالیت های ظریف حرکتی و کاهش ضریب هوشی ایجاد می گردد که این عوارض بعدها حتی با درمان کم خونی ممکن است ماندگار باشد.


استادیار دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ادامه داد:تشخیص کم خونی فقر آهن بسیار ساده است و پس از شک بالینی با انجام یک آزمایش ساده خون قابل شناسائی است.


عضو هیأت علمی دانشگاه تصریح کرد:درمان کم خونی فقر آهن با انواع داروهای خوراکی بستگی به سن با قطره و شربت و کپسول و بندرت با روش تزریق قابل انجام است.


وی اضافه کرد: تزریق خون بندرت و فقط در شرایط حال عمومی بد بیمار یا نارسائی قلبی انجام میگردد.