پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس بیماریهای غیرواگیر شهرستان بویراحمد به مناسبت هفته جهانی پوکی استخوان توصیه هایی عنوان نمود

 


کارشناس بیماریهای غیرواگیر شهرستان بویراحمد به مناسبت هفته جهانی پوکی استخوان توصیه هایی عنوان نمود



به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد، زینب نیک پی اظهار داشت: با توجه به اینکه پوکی استخوان یکی از شایعترین بیماریهای غیر واگیر می باشد و شکستگی ناشی از آن از هر 3 خانم بالای 50 سال یکی را درگیر می نماید توجه به این موضوع از اهمیت والایی برخوردار است و هرساله 29 مهرماه تا ششم آبان به عنوان هفته جهانی و کمپین پوکی استخوان نامگذاری میشود با شعارهای متفاوت و شعار امسال (مهار پوکی استخوان با تشخیص به موقع) نامگذاری شده است.



وی افزود: پوکی استخوان یا استئوپروزبه، کاهش توده استخوانی و سست شدن بافت استخوان گفته می شود که سرانجام به شکستن استخوان منتهی می گردد. پوکی استخوان بیماری خاموش نیز نامیده  می شود، زیرا  در مراحل اولیه علامتی ندارد و با بجا گذاشتن عوارض خود ( شکستگی خود به خود با کمترین ضربه به استخوان ها بویژه در نواحی کمر، لگن و مچ دست اتفاق می افتد، درد شدید کمر و قوز پشت که موجب انحنای پشت و کوتاه شدن قد نسبت به دوران جو انی ) می شود.



وی در ادامه اذان داشت: از جمله عواملی که سبب ایجاد پوکی استخوان می شوند؛ جنسیت، سن، یائسگی، سابقه خانوادگی و ابتلا به برخی بیماریها مثل؛ پرکاری غده تیروئید و بیماری غدد فوق کلیوی می باشد.



در پایان زینب نیک پی، کنترل وزن، داشتن تحرک بدنی ( پیاده روی سه بار در هفته به مدت 30 دقیقه)، ترک دخانیات، عدم مصرف الکل، تغذیه (مصرف کافی مواد غذایی دارای کلسیم و ویتامین د) و استفاده نکردن طولانی مدت از برخی داروها نظیر کورتون و داروی ضد تشنج و... را از عوامل قابل کنترل و پیشگیری این بیماری دانست و یادآور شد با تغییر سبک زندگی و به تشخیص پزشک با دارو درمانی می توان عوارض را به حداقل رساند.


142-7