مراسم نمادین آغاز هفته سلامن سال 95با شعار غلبه بر دیابت در دبیرستان صدیقه کبری (س) دهدشت با حضور رئیس مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه،معاون اداره آموزش وپرورش دهدشت و جمعی از کارکنان ستاد مرکز بهداشت برگزارشد.
مراسم نمادین آغاز هفته سلامن سال 95با شعار غلبه بر دیابت با حضور رئیس مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه،معاون اداره آموزش وپرورش دهدشت و جمعی از کارکنان ستاد مرکز بهداشت، در دبیرستان صدیقه کبری (س) دهدشت برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛رئیس مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه در این مراسم گفت: اهمیت موضوع دیابت باعث شده است که سازمان بهداشت جهانی امسال را سال "غلبه بر دیابت" نامگذاری نماید لذا مسئولان باید در راستای محقق شدن شعار سال هفته سلامت نظارت ها و مراقبت هایشان را افزایش دهند.
مهندس سید محمد هاشم طاعتی افزود: دانش آموزان باید در زمینه شاخص های سلامت حساس باشند و ویژگی های بیماری دیابت را بشناسند.
وی تصریح کرد: دانش آموزان باید به عنوان سفیران سلامت در خانواده ها عمل کنند و رفتارهای نادرست غذایی را تذکر و اصلاح نمایند.
وی در این زمینه اظهار داشت: دیابت بیماری است که بدن قادر به تولید یا استفاده مناسب و ذخیره گلوکز(نوعی قند) نیست، لذا در این حالت میزان گلوکز در جریان خون باقی مانده و درنتیجه قند خون بیشتر از حد طبیعی می شود.
مهندس طاعتی ادامه داد: افراد مبتلا به دیابت اغلب علائمی از جمله تشنگی زیاد، تکرر ادرار، کاهش وزن، گرسنگی زیاد، تارشدن بینایی، تحریک پذیری، کرخی و سوزش دستها یا پاها، عفونت دائمی پوست، مثانه و لثه ها، زخم هایی که هرگز بهبود پیدا نمی کنند و خستگی شدید است.
وی افزود: در برخی موارد هیچ علائمی از این بیماری وجود ندارد که این حالت معمولا در مورد دیابت نوع دوم اتفاق می افتد یعنی در این مورد فرد مبتلا می تواند چند ماه و یا حتی چند سال بدون هیچ نشانه ای از وجود بیماری زندگی کنند به نحوی که بروز این نوع دیابت آنقدر به تدریج صورت می گیرد که علائم آن ممکن است هرگز مشخص نشود.
مهندس طاعتی تاکید کرد: در مورد درمان این بیماری باید گفت که اقدامات خاصی وجود دارد که هرفرد دیابتی چه ازنوع اول و چه از نوع دوم برای سلامت بودن باید انجام دهند.
وی افزود: افراد دیابتی باید یک برنامه غذایی ویژه داشته باشند،آنها باید به میزان فعالیت فیزیکی خود در طول روز توجه داشته باشند چراکه تحرک بدنی می تواند به بدن در استفاده بهتر از انسولین کمک کند، لذا بدن می تواند گلوکز را برای تمام سلول های بدن به انرژی تبدیل کند.
طاعتیخاطرنشان کرد: عدم فعالیت کافی باعث بروز دیابت خواهد شد، لذا فعالیت بدنی باعث قوی شدن ماهیچه های بدن شده و این توانایی را به آنها می دهد که گلوکز خون را جذب کرده و فشار کمتری به بدن برای تولید انسولین وارد کنند.
وی در پایان تاکید کرد: برای رسیدن به این شرایط نیاز به ورزش های سخت نیست، بلکه نیم ساعت پیاده روی سریع در روز بهترین روش جلوگیری از دیابت است.
شایان ذکر است در اولین روز از هفته سلامت کارشناسان مرکز بهداشت شهرستان کهگیلویه در سطح مدارس شهر دهدشت و سایر شهرهای این شهرستان به تبیین شعار امسال هفته سلامت جهت دانش آموزان مدارس پرداختند.9-15-142
خبر؛ آرمان شفایی



