پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس واحد بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد ، گفت: انواع ماسک قابل استفاده در شرایط پاندمی کووید-19 شامل : ماسک سوپاپ دار (respirator mask)، ماسک جراحی(surgical mask) و ماسک پارچه ای(cloth face covering) می باشد.


کارشناس واحد بهداشت حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد ، گفت: انواع ماسک قابل استفاده در شرایط پاندمی کووید-19 شامل: ماسک سوپاپ دار (respirator mask)، ماسک جراحی(surgical mask) و ماسک پارچه ای(cloth face covering) می باشد.


 به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، مهندس مرتضی احمدی افزود: ماسک سوپاپ دار تنفس را راحت تر کرده و اما امکان خروج ویروس ها را افزایش می دهد (فقط حفاظت از شخص استفاده کننده) ماسک بدون دریچه حفاظت از استفاده کننده و دیگران مطلوب است.


وی تصریح کرد: طبق توصیه سازمان جهانی بهداشت با توجه به محدود بودن ماسک های سوپاپ دار، اولویت استفاده از این نوع از ماسک ها باشاغلین بهداشت و درمان(HCW)می باشد.


کارشناس واحد بهداشت حرفه ای مرکز بهداشت استان، اضافه کرد: ماسک جراحی در هنگام عطسه و سرفه از خروج قطرات بزرگ جلوگیری می کند اما در هنگام دم از اطراف آن هوا وارد می شود. به این ترتیب ماسک جراحی بیشتر از دیگران حفاظت می کند.


وی با بیان اینکه ماسک جراحی مرطوب از تنفس را باید دور انداخت، گفت: ماسک پارچه ای کاربردی شبیه ماسک های جراحی داشته البته با این تفاوت که کارائی آن یک سوم ماسک های جراحی می باشد.


مهندس مرتضی احمدی عنوان کرد: نقش حفاظتی ماسک های جراحی و پارچه ای مورد بحث بوده و هیچ شواهدی دال بر نقش حفاظتی این ماسک ها وجود ندارد اما از طرفی می تواند مانع از  پخش قطرات تنفسی دهان و بینی شود.


وی توصیه کرد: مردم خیال نکنند که با پوشاندن صورت با ماسک های جراحی و پارچه ای  از مبتلا شدن به ویروس کووید 19 مصون می باشند.


وی گفت: بایدهای ماسک پارچه ای: مطمین شوید که می توانید با آن تنفس کنید، در اماکن عمومی از آن استفاده کنید- مطمین شوید که از بالای بینی تا زیر چانه را پوشانده و بعد از هر استفاده شسته شود.


وی با توصیه جدی بر اینکه نباید ماسک پارچه ای برای کودکان زیر دو سال استفاده نشود، گفت: ستفاده از ماسک صرف نظر از نوع آن تنها با رعایت نکات از جمله شستشوی دست ها به مدت ۲۰ ثانیه با آب و صابون، اجتناب از لمس صورت و  رعایت فاصله فیزیکی (۲ متر) در کنترل بیماری و قطع زنجیره موثر است.


مهندس احمدی در ادامه گفت: بعضی از محققان اعتقاد دارند، استفاده از ماسک ممکن است باعث افزایش ریسک ابتلا به ویروس گردد. به دلیل برخی عادت های نادرست افراد مانند دست زدن مرتب به صورت و بالا و پایین کردن ماسک.


وی با اشاره به اینکه تحقیقات نشان داده که کسانی که ماسک می زنند، نسبت به کسانی که ماسک نمی زنند بیشتر به صورت خود دست می زنند و این در صورتی است که یکی ار راه های پیشگیری و کنترل بیماری اجتناب از لمس صورت است.


وی در پایان خاطر نشان کرد: استفاده از تجهیزات حفاظت فردی تنفسی نیاز به آموزش نحوه پوشیدن، نحوه درآوردن و نحوه دفع بهداشتی آن داشته و  از اهمیت ویژه ای برخوردار است.