پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد ، گفت: کمال‌گرایی افراطی در دسته اختلالات شخصیت قرار دارند که می‌توان به کمک برخی راهکار‌ها از آن رهایی پیدا کرد.


کارشناس برنامه سلامت روان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد ، گفت: کمال‌گرایی افراطی در دسته اختلالات شخصیت قرار دارند  که می‌توان به کمک برخی راهکار‌ها از آن رهایی پیدا کرد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، سید حبیب الله تقوی زاده افزود: کمال‌گرایی همیشه بد نیست، بنابراین می‌توان آن را در جهت رشد، شکوفایی، تقویت اعتماد به نفس، افکار و باور‌های مثبت، مهربان بودن با خود و رهایی پیدا کردن از بن‌بست‌ها به کار برد.


ویژگی‌های فرد کمال‌گرای افراطی (نامطلوب)


وی تصریح کرد: چنین شخصی معتقد است که برای هر کاری باید بهترین راه را طی کند و اگر دیگران او را تایید کردند، فعالیتش را به خوبی تمام می‌کند؛ زیرا تنها تایید شدن از سوی دیگران برای او اهمیت دارد، بنابراین نسبت به انتقاد دیگران به شدت حساس بوده و فرد کمال‌گرای افراطی اعتقاد دارد که باید همه کار‌ها بدون نقص انجام شود.


تقوی زاده با بیان اینکه کمال‌گرایی افراطی از والدین کمال گرا و قدرت‌طلب به فرزندان منتقل می‌شود، گفت:افراد کمال گرای افراطی عزت نفس پایین دارند و با مشکلاتی زیاد در زندگی و کار خود روبرو هستند، آنها کار‌ها را ناقص رها می‌کنند حتی اگر هزینه و وقت زیادی برای انجام دادن آنها صرف کرده باشند.


کارشناس برنامه سلامت روان مرکز بهداشت استان،ادامه داد: اشخاص کمال گرا به دیگران اعتماد ندارند و هیچ وقت روی کمک دیگران حساب باز نکرده و هیچ اشتباهی برای اشخاص کمال‌گرا قابل گذشت نیست.


وی گفت: آ‌نها دیگران را مجبور کرده تا قوانین سخت‌گیرانه را رعایت کرده و در خصوص سایر عواقب کمال‌گرایی افراطی، این اشخاص در یک قدمی موفقیت کار را متوقف زیرا اعتماد به نفس پایینی دارند و نظر دیگران برای آن‌ها بسیار مهم است، بنابراین تلاش می‌کنند تا به هر قیمتی رضایت دیگران را به خود جلب کنند.


سید حبیب الله تقوی زاده، عنوان کرد:  افراد کمال گرا وقتی که کاری را به خوبی انجام دهند، باز هم خود را سرزنش می‌کنند زیرا معتقد هستند که می‌توان آن را بهتر انجام داد. افراد کمال‌گرای افراطی کار‌ها را به تعویق می‌اندازند تا شاید راهی بهتر برای انجام دادن آنها پیدا کنند بنابراین فرصت‌ها را از دست می‌دهند.


اقای تقوی زاده شما بعنوان یک روانشناس، افراد کمال‌گرای افراطی چه خصوصیاتی دارند؟


اشخاص کمال گرای افراطی به قانون همه یا هیچ معتقد هستند، بنابراین همه افراد خوب یا بد بوده و حدی وسط وجود ندارد. آنها همواره تلاش می‌کنند تا در هر شرایطی بهترین باشند، این افراد اعتقاد ندارند که شکست پله‌ای برای پیروزی است و ویژگی‌های مثبت خود و دیگران را نادیده گرفته هیچ وقت خود را دوست ندارند و برای خود ارزش قائل نیستند، زیرا تنها رضایت دیگران برای افراد کمال‌گرای افراطی اهمیت داشته، بنابراین اگر اطرافیان از عملکرد آنها ناراضی باشند؛ آنها خود را تنبیه و سرزنش می‌کنند.


ازکارشناس سلامت روان سؤال شد، که آیا کمال‌گرایی افراطی یک اختلال روانشناختی محسوب می‌شود؟ کمال‌گرایی افراطی جزو اختلالات شخصیت، خطا‌های شناختی و مرتبط با وسواس و اجبار بوده، اشخاص کمال‌گرای افراطی به علت داشتن الگو‌های اجتنابی، ترس و خودسرزنش‌گری و اعتماد به نفس پایین نمی‌توانند با دیگران به خوبی ارتباط برقرار کنند.


وی در ادامه، اضافه کرد: افراد به علت اینکه اغلب تنها هستند به افسردگی، استرس و اضطراب دائمی دچار می‌شوند، بنابراین باید تحت درمان قرار بگیرند.


سوال آخر از کارشناس برنامه سلامت روان ایا راه درمان وجود دارد: افراد کمال‌گرای افراطی نباید ارزشمند بودن خود را در تحقق کامل اهداف بدانندکمال گراها باید خود را به پیشرفت‌گرایی عادت دهند و گام‌های کوچک خود برای رسیدن به اهدافشان را فراموش نکنند،  این اشخاص همچنین باید همچون مربی دلسوز اشتباهات جزئی خود را نادیده بگیرند و خود را دوست داشته و برای درمان کمال‌گرایی افراطی خفیف از مشاوره کمک گرفته و در موارد شدید، ترکیب دارو درمانی و مشاوره موثر واقع می‌شود. استفاده از روش‌هایی مانند نوروفیدبک هم برای افراد کمال‌گرای افراطی مفید است