پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز جمعه ، 1404/06/28

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بدن از یک نظام پیچیده تنظیم کننده فشار خون برای کنترل فشارخون استفاده می کند. این نظام شامل قلب، کلیه ها، آنزیم ها، هورمونها و سیستم عصبی است، و تغییرات فشارخون همیشگی و براساس سطح فعالیت، استرس، زمان و حتی موقعیت بدن است. عوامل سبک زندگی مثل مصرف نمک، الکل، قهوه، غذا، دخانیات و استرس می تواند به تغییرات فشارخون بیانجامد.

کارشناس دیابت و فشارخون معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: بدن از یک نظام پیچیده تنظیم کننده فشار خون برای کنترل فشارخون استفاده می کند. این نظام شامل قلب، کلیه ها، آنزیم ها، هورمونها و سیستم عصبی است، و تغییرات فشارخون همیشگی و براساس سطح فعالیت، استرس، زمان و حتی موقعیت بدن است. عوامل سبک زندگی مثل مصرف نمک، الکل، قهوه، غذا، دخانیات و استرس می تواند به تغییرات فشارخون بیانجامد.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ مهناز همتی گفت: وجود نمک(سدیم) برای بدن ما ضروری است و به طور طبیعی کلیه ها سطح نمک را در بدن کنترل می کنند. اگر سدیم بدن زیاد باشد کلیه ها آنرا از طریق ادرار دفع می کنند. اما وقتی مصرف نمک بسیار زیاد شد وکلیه ها نتوانند آن را مدیریت کنند نمک وارد جریان خون می شود و با جذب آب حجم خون را افزایش داده و فشار خون را بالا می برد.


وی ادامه داد: بدن از یک نظام پیچیده تنظیم کننده فشار خون برای کنترل فشارخون استفاده می کند. این نظام شامل قلب، کلیه ها، آنزیم ها، هورمونها و سیستم عصبی است. تغییرات فشارخون همیشگی و براساس سطح فعالیت، استرس، زمان و حتی موقعیت بدن است. عوامل سبک زندگی مثل مصرف نمک، الکل، قهوه، غذا، دخانیات و استرس می تواند به تغییرات فشارخون بیانجامد.


وی تصریح کرد: اگرفشارخون خود را  اندازه گیری کردید و بالاتر از حد طبیعی بود باید روی پایین آوردن فشارخون از طریق تغییر و اصلاح شیوه های زندگی کار کنید و مراقبت پزشکی خود را پیگیری نمایید.


همتی با بیان اینکه بعضی از مردم نسبت به نمک حساسیت بیشتری دارند و با مصرف مقداری نمک فشار شان به طور چشمگیر افزایش می یابد، گفت: در حدود نیمی از مردم دنیا به خصوص افراد سالمند و بیماران دیابتی نسبت به سدیم(نمک)حساسند،


وی تصریح کرد: عملکرد بدن هر فرد به پانصد میلی گرم نمک در هر روز نیاز دارد و معمولا افراد، ده برابر مقدار مورد نیاز در روز نمک مصرف می کنند. هم چنین باید توجه داشت غذاهای فرآوری شده نمک زیادی دارند و هشتاد درصد از نمک مصرفی روزانه از غذاهای فرآوری شده دريافت ميشود.  لذا بهتر است از غذاهای طبیعی استفاده و مصرف نمک را بر روی سفره کاهش دهیم.


همتی ادامه داد: انتخاب میوه ها و سبزیجات تازه به جای نوع فریزر شده می تواند مقدار مصرف نمک روزانه را بیش از پانزده درصد کاهش دهد. هم چنین برای پیشگیری از بیماری فشارخون طعم دهنده هایی مانند آبغوره،لیموترش، نارنج،گرد سیر، رزماری، آویشن، شوید و فلفل قرمز می توانند جایگزین مناسبی برای  نمک باشند.


خبر: سید عبدالسجاد حکمت زاده