پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی گفت: در دوره بیماری به خصوص بیماری کرونا، اشتهای بیمار کاهش یافته و به دلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوء تغذيه پروتئين انرژي و يا كمبود ريز مغذي ها افزايش مي يابد و لازم است كليه بهبود يافتگان بويژه افراد آسيب پذير همچون كودكان، مادران باردار و شيرده، سالمندان و مبتلايان به بيماري مزمن همچون سرطان، ديابت، فشارخون بالا و ... تحت نظر و مراقبت تغذيه اي ويژه قرار گيرند.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی گفت: در دوره بیماری به خصوص بیماری کرونا، اشتهای بیمار کاهش یافته و به دلیل عدم دریافت کافی مواد مغذی، احتمال بروز سوء تغذيه پروتئين انرژي و يا كمبود ريز مغذي ها افزايش مي يابد و لازم است كليه بهبود يافتگان بويژه افراد آسيب پذير همچون كودكان، مادران باردار و شيرده، سالمندان و مبتلايان به بيماري مزمن همچون سرطان، ديابت، فشارخون بالا و ... تحت نظر و مراقبت تغذيه اي ويژه قرار گيرند.


به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان بهمئی؛ الهام پور مقدم گفت: بطور کلی رعایت رژیم غذایی غنی از غذاهای گیاهی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزی، نان و غلات سبوس دار، حبوبات، ماهی و مرغ و مصرف کم گوشت قرمز برای تسریع در بهبودی توصیه می شود.


 وی تصریح کرد:دریافت کافی مواد غذایی و رعایت تعادل و تنوع در مصرف منجر به تقویت سیستم ایمنی و بازگشت سریعتر سلامتی می شود. همچنین ادامه مصرف مکمل های تغذیه ای مطابق با دستورالعمل های ابلاغی کشوری در کودکان زیر 2 سال، مادران باردار و شیرده، نوجوانان و سالمندان توصیه می شود.


پور مقدم در ادامه افزود: کمبود خواب شبانه نیز تاثیر منفی بر ترمیم سیستم ایمنی و تنظیم فشارخون دارد. خواب کافی و همچنین حرکات سبک ورزشی باعث محافظت از سلول های ایمنی می شود.


این کارشناس تغذیه در ادامه رعایت نکات مهم زیر را برای اجرای اصول تغذیه صحیح در دوران نقاهت بیماریکووید 19 ضروری دانست؛


1.    تامین مقادیر زیاد مایعات همچون  آب، آب میوه تازه طبیعی (آب هندوانه، آب پرتقال، آب سیب و ...) و آب سبزی های تازه طبیعی(آب کرفس، آب هویج، آب گوجه فرنگی و ...)، چاي كم رنگ، آب گوشت يا آب مرغ به میزان حداقل 8 لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات درون مجاری هوایی.


2.    مصرف انواع سوپ داغ مانند سوپ سبزیجات، سوپ جو، بلغور جو دوسر و ... و آش های سبک مانند آش برنج، آش جو، آش سبزیجات و ...


3.    مصرف روزانه میوه و سبزی تازه (کاهو، کلم، سبزی خوردن و ...) یا سبزیجات آبپز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریزمغذی های لازم


4.    استفاده از مقدار زیاد منابع غذایی ویتامین A که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه ها و سبزی های زرد و نارنجی همچون کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه ای زرد و نارنجی، برگ های تیره رنگ کاهو، اسفناج و ...


5.    استفاده از منابع غذایی ویتامین C بدلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن: مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مانند فلفل دلمه ای (بویژه آب تازه میوه ها و سبزی ها) یا آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه همراه غذا و سالاد که سبب افزایش اشتها نیز می شود


6.    استفاده از منابع غذایی پروتئین، روی، آهن،  سلنیم که تقویت کننده سیستم ایمنی است مانند گوشت، مرغ، تخم مرغ، ماهی(سالمون) یا میگو، حبوبات، غلات کامل، انواع مغز (بادام، گردو، پسته، فندق و ...) و خشکبار حداقل دو وعده در روز


7.    استفاده از منابع کربوهیدرات پیچیده و نشاسته ای همچون برنج، سیب زمینی و نان سبوسدار حداقل در یکی از وعده های غذایی روزانه


8.    استفاده از روغن گياهي يا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سويا، پنبه دانه، زيتون، کنجد، كلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا (جز روش) سرخ کردن


9.       استفاده از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرفه


10.   استفاده از زردچوبه در تهیه غذا بعلت خاصیت ضد التهاب آن


11.   اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند


12.   استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد


13.  اضافه كردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فراوری شده و استاندارد به غذاهايی همچون آش، سوپ يا سالاد برای جلوگیری از یبوست


14.   مصرف منظم صبحانه و دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز