کارشناس مسئول برنامه کنترل ایدز و بیماری های رفتاری دانشگاه علوم پزشکی استان از اجرایی شدن برنامه پیشگیری از انتقال ایدز(HIV) از مادر به کودک در همه نقاط استان و ادغام مراقبت اچ آی وی در نظام سلامت خبر داد.
کارشناس مسئول برنامه کنترل ایدز و بیماری های رفتاری دانشگاه علوم پزشکی استان از اجرایی شدن برنامه پیشگیری از انتقال ایدز(HIV) از مادر به کودک در همه نقاط استان و ادغام مراقبت اچ آی وی در نظام سلامت خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، حسن فقیهی افزود: در راستای طرح تحول سلامت در حوزه بهداشت و اجرای استراتژی های چهارمین برنامه استراتژیک کشوری کنترل ایدز، پس از تشکیل کمیته های اجرایی برنامه در سطح استان اجرا شد.
وی اذعان داشت: برگزاری کارگاه های مربوطه جهت کارشناسان برنامه کنترل ایدز، کارشناسان برنامه سلامت مادران، کارشناسان مسئول واحد گسترش شهرستان ها، مدیران و مربیان آموزشگاه های بهورزی، پرستاران کنترل عفونت و سوپروایزرهای مامایی بیمارستان های سراسر استان، اطمینان از آموزش کلیه پرسنل درگیر در برنامه در سطوح اولیه و توزیع کلیّت های تشخیص سریع، فاز اول اجرای برنامه پیشگیری از انتقال اچ ای وی از مادر به کودک (PMTCT) است که از ابتدای مرداد ماه سال جاری آغاز شد.
فقیهی ادامه داد: این برنامه ها با اولویت 13 پایگاه سلامت حاشیه شهرهای استان و همچنین پایگاه های سلامت مستقر در مناطق پرخطر کلید خورد.
وی تصریح کرد: پس از ارزیابی فاز اولیه و استقبال گروه های هدف برنامه، از ابتدای مهر ماه سالجاری فاز دوم اجرای برنامه استراتژیک کنترل ایدز در همه نقاط شهری استان گسترش یافت.
کارشناس مسئول برنامه کنترل ایدز و بیماری های رفتاری دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: ادغام برنامه مراقبت اچ ای وی در نظام سلامت و اطمینان از آموزش همه پرسنل مربوطه، مطابق رویکرد نوین آموزش ایدز (توصیه به انجام تست توسط ارائه دهنده خدمت) و توزیع کیت های استاندارد تشخیص سریع در سطوح اولیه نظام سلامت، برنامه پیشگیری از انتقال اچ ای وی از مادر به کودک از بیست دی ماه ساجاری در همه نقاط شهری و روستایی استان گسترش یافت.
وی گفت: در این برنامه همه زنان استان در مراقبت های پیش از بارداری، طول بارداری، زمان زایمان و مراقبت های پس از بارداری از لحاظ ابتلا به این عفونت مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
فقیهی خاطر نشان کرد: در این برنامه همه زنان باردار در سه ماهه اول و سوم بارداری از لحاظ وضعیت ابتلای خود به این عفونت ارزیابی شده و زنانی که در سه ماهه اول و سوم تحت ارزیابی قرار نگرفته باشند در زمان زایمان و در زایشگاه ها و تسهیلات زایمانی سراسر استان ارزیابی می شوند.
وی با بیان اینکه خانم های مبتلا به عفونت اچ آی وی تحت خدمات کموپروفیلاکسی ( پیشگیری دارویی) رایگان قرار خواهند گرفت، ابراز داشت: در بیمارستان های منتخب استان نیز در این برنامه مادران باردار به روش سزارین نوزادان خود را به دنیا آورده و این نوزادان از نظر وضعیت ابتلا، تحت خدمات دارویی و مراقبتی قرار خواهند گرفت.
بر پایه این خبر؛ با توزیع کیت های تشخیص سریع اچ آی وی در مراکز بهداشتی و درمانی سراسر استان، هم استانی های عزیز می توانند با مراجعه به این مراکز از خدمات رایگان، آسان و سریع بهره برده و از وضعیت ابتلای خود به این عفونت مطلع شوند.142-5
ارسال خبر:سید حسین رازیان
