مسئول بهداشت پرتوها مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه گاز رادون دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است از اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.
مسئول بهداشت پرتوها مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه گاز رادون دومین عامل ابتلا به سرطان ریه است از اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه وبویراحمد، ابوذر سوری از اجرای طرح ملی پایش گاز رادون در ساختمانهای مسکونی کشور خبر داد و گفت: این طرح از سال ۹۴ با همکاری نظام ایمنی هستهای کشور و با محوریت وزارت بهداشت در حال اجرا است.
مسئول بهداشت پرتوها مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت از اجرای این طرح در استان کهگیلویه و بویراحمد خبر داد و گفت: سرطان ریه جزء سرطانهای شایع در کشور است و با توجه به مستندات سازمان بهداشت جهانی گاز رادون دومین عامل ایجاد سرطان ریه بعد از سیگار است.
وی افزود: منشا این گاز خاک و سنگهای پوسته زمین است، در همه زمین فلز اورانیوم وجود دارد که در چرخه واپاشی رادیوم۲۲۶ و رادون ۲۲۲ واپاشی میکند که رادون ۲۲۲ ذره یونساز آلفا بسیار سنگین با قدرت یونسازی بالا و توان انرژی بالا که مجرای پوششی ریه را مورد تابش قرار میدهد و در طولانی مدت منجر به سرطان ریه میشود.
این مسئول عنوان کرد: با اجرای این طرح در استان کهگیلویه و بویراحمد درصدی از منازل مسکونی انتخابات و آشکارسازهای گاز رادون به مدت ۶ ماه در اتاق خواب و نشیمن این منازل قرار داده میشود تا پس از مدتی و با خوانش این آشکارسازها میزان غلظت گاز رادون مشخص میشود و اقدامات اصلاحی براساس سطح مواجه انجام میشود.
مسئول بهداشت پرتوها مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت عنوان کرد: این گاز در هوای آزاد مشکلی ایجاد نمیکند اما در مکانی که تهویه مناسب ندارند خطرساز خواهد بود.
سوری در پاسخ به سوالی مبنی به کوهستانی بودن استان کهگیلویه وبویراحمد و میزان غلظت گاز رادون گفت: غلظت رادون براساس غلظت اورانیوم و پوسته زمین مشخص میشود و باید دید غلظت اورانیوم در پوسته زمین این استان چقدر است که بهترین راه برای سطح رادون در منازل مسکونی اندازهگیری این گاز است.
مسئول بهداشت پرتوها مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت وزارت بهداشت هدف از اجرای طرح پایش گاز رادون را رسیدگی به سلامت مردم برای پیشگیری از سرطان ریه دانست و گفت: به پرسنل پرتوپزشکی، پزشک و مردم توصیه میکنم در زمان مراجعه مردم حتما از تجهیزات فردی و شیلد مورد نیاز استفاده کنند تا دز کمتری از مراکز پرتوپزشکی دریافت کنند.
وی با بیان اینکه پرتوها دو اثر احتمالی و قطعی دارند که اگر میزان مواجه از سطح بالا باشد مشکلاتی ایحاد خواهد شد، گفت: آنتنهای مخابراتی فرکانس رادیویی استاندارد پرتوگیری دارند که باید رعایت شوند همچنین رعایت مواد ایمنی و بهداشتی دکلها مورد تاکید است.