پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: ایجاد اختلالات شناختی و سکته مغزی از عوارض مصرف زیاد نمک است.

کارشناس مسئول بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: ایجاد اختلالات شناختی و سکته مغزی از عوارض مصرف زیاد نمک است.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ صدیقه احمدی با اشاره به عوارض ناشی از مصرف زیاد نمک، اذعان داشت: بررسی ها نشان داده است در رژیم غذایی با نمک بالا اختلالات شناختی ایجاد می شود بنابراین با کاهش مصرف نمک می توان خطر ابتلا به فشار خون بالا و سکته مغزی را کاهش داد.


وی تصریح کرد: خوردن زیاد مواد غذایی با نمک بالا مانند چیپس، سس ماکارونی و پیتزا احساس تشنگی را بیشتر کرده تا در بدن برای مایعات تعادل ایجاد کند.


صدیقه احمدی، ادم (ورم) را یکی دیگر از عوارض مصرف زیاد نمک دانست و اظهار داشت: مصرف  غذاهای پرنمک در شب موجب ایجاد ورم و پف آلودگی زیاد در صبح می شودکه این حالت را  ادم (خروج آب میان بافتی) نامیده می شود می گویند.


وی ادامه داد: ادم همچنین می تواند نشانه یک بیمار باشد ولی معمولا به علت مصرف غذاهای دارای نمک بالا هم ایجاد می شود بنابراین در هنگام خرید مواد غذایی به برچسب و مقدار نمک آن توجه و در هنگام پخت و پز از مصرف زیاد نمک خودداری کنید.


وی با اشاره به اینکه مصرف بالای نمک ریسک ایجاد سنگ کلیه را نیز افزایش می دهد، اظهار داشت: مصرف زیاد نمک عملکرد کلیه را به تاخیر می اندازد بگونه ای که طبق تحقیقات صورت گرفته در ادرار افرادی که نمک زیاد مصرف می کنند، پروتئین مشاهده شده که وجود پروتئین در ادرار فاکتور خطر بیماری کلیه است.


کارشناس مسئول بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران با بیان این مطلب که برخی بررسی ها احتمال ایجاد زخم معده و سرطان را در مصرف زیاد نمک نشان داده است تصریح کرد: انجمن قلب آمریکا نیز مصرف تقریبا ۱.۵ گرم نمک در روز را توصیه می کند زیرا مصرف بیشتر آن موجب نگهداری آب بیشتر در بدن و در نهایت افزایش فشار خون و عملکرد سخت تر قلب می شود.


احمدی یکی از دلایل پوکی استخوان را نیز مصرف زیاد نمک دانست و یادآور شد: به غذای كودك زير يك سال نمك اضافه نکنيد تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند، همچنین از مصرف زیاد انواع غذاهای فرآوری شده نظیر کنسروها، سوسیس و کالباس، چیپس، پفک و مانند آنها که مقدار زیادی نمک دارند نیز خودداری نمایید.


وی با عنوان اینکه انواع تنقلات شور، ترشی ها، آجیل ها و مغزهای شور مهمترین منابع دریافت غذایی نمک هستتند، گفت: با اضافه کردن مقدار کمتر نمک به غذاها می توان میزان نمک مصرفی را کنترل نمود.


کارشناس مسئول بهبود تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران یادآور شد: برای بهبود طعم غذا می توان به جای نمک از انواع سبزی های معطر مانند آويشن، شويد، گلپر و نعناع هم چنین سير و آب ليموترش و نارنج تازه استفاده کرد.


احمدی خاطر نشان کرد: با حذف نمک در سفره خانواده ها می توان احتمال ابتلا به بیماری های مربوط با نمک را  به خصوص در افرادی که از غذاهای حاوی نگهدارنده و کنسروی و آماده و فرآوری شده استفاده می کنند، کنترل نمود. 5-21