پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/09/03

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

رئیس اداره مواد و داروهای تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: تجارت مواد مخدر و اعتیاد آور با گردش مالی بیش از 2 هزار میلیارد دلار در سال یکی از سودآور ترین تجارت های جهانی به شمار می رود.

رئیس اداره مواد و داروهای تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: تجارت مواد مخدر و اعتیاد آور با گردش مالی بیش از 2 هزار میلیارد دلار در سال یکی از سودآور ترین تجارت های جهانی به شمار می رود.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان؛ دکتر مهرداد نجفی افزود: بدیهی است دست اندرکاران و قاچاقچیان این تجارت برای به دست آوردن بازار فروش بهتر هر روز از روش های جدیدی استفاده می کنند از جمله تغییر در نوع الگوی مصرف مواد اعتیادآور بوده که این موضوع بیانگر لزوم آگاهی و آشنایی هرچه بیشتر افراد جامعه با این مواد و عوارض آنها می باشد.


وی ادامه داد: افزایش سطح آگاهی در مورد عوارض ویرانگر اعتیاد و آموزش صحیح پیشگیری از بروز سوء مصرف مواد اساسی ترین گام در مبارزه با این بلای خانمان سوز است.


وی تصریح کرد: هر گونه تغییر رفتاری ناگهانی و غیرارادی مانند گوشه گیری، بی‌خوابی، بی حوصلگی، پرخاشگری، غیبت از محل کار و تحصیل بی نظمی و ناامیدی در فرزندان را جدی بگیرید و در پی بررسی علت آن باشید. امتحان کردن مصرف مواد و نیز استعمال سیگار در جمع دوستان از روی کنجکاوی آغاز حرکت در مسیر بی بازگشت اعتیاد است.


دکتر نجفی مسمومیت با مواد مخدر را از مرگبارترین انواع مسمومیت‌ها دانست و گفت: ناخالصی های موجود در انواع مواد مخدر مانند سرب از خود ماده مخدر مرگبار تر است که سودجویان برای دستیابی به سود بیشتر و اضافه شدن به وزن مواد اقدام به اضافه کردن فلزاتی همچون سرب به مواد مخدر می‌کنند.


وی ابراز داشت: فرآورده های مخدر و اعتیاد زای پان پراک برخلاف ادعای مطرح شده مبنی و خوشبو کنندگی دهان و یا ترک سیگار باعث بروز اعتیاد می گردد. مصرف مواد محرک و توهم زا مانند اکستازی، شیشه، ال اس دی و حشیش نیز سبب بروز حوادث مرگباری مانند سقوط از ارتفاع، تصادف، نزاع، ارتکاب به جرم و جنایت و خودکشی فرد مصرف کننده می شود.


وی با بیان اینکه استفاده خودسرانه از فرآورده‌های قاچاق و بدون مجوز جهت بدنسازی و پرورش اندام نیز سبب ابتلا به انواع اختلالات جسمی و روانی برای مصرف‌کننده می شود، افزود: این کار همچنین سبب بروز عوارض وخیمی مانند عقیمی، نارسایی قلبی و کبدی، مشکلات در رشد طبیعی اندام های بدن، پرخاشگری و بروز رفتارهای ضد اجتماعی و موارد متعددی میگردد که متاسفانه مرگ های ناگهانی در اثر سوء مصرف داروهای نیرو زا در ورزشکاران حرفه ای نیز گزارش شده است.


رئیس اداره مواد و داروهای تحت کنترل معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: اکل موجود در مشروبات، ژل های آتش زا و دهانشویه ها می توانند ایجاد مسمومیت کنند و راه های پیشگیری از مسمومیت با انواع الکل عدم مصرف خوراکی آن ها و دور نگه داشتن الکل و حلال های دیگر از دسترس کودکان است.


وی ادامه داد: متانول که نوعی الکل بسیار سمی می باشد در مشروبات الکلی قاچاق، الکل های صنعتی و دست ساز، ضد یخ و برخی از حلال های موجود می باشد.