کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: اشعه ماوراء بنفش اشعه مورد استفاده در بخشهای بیمارستانی برای قطع انتقال عفونت از طریق هوا است.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، گفت: اشعه ماوراء بنفش اشعه مورد استفاده در بخشهای بیمارستانی برای قطع انتقال عفونت از طریق هوا است.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع)، حمید حکمت منش افزود: اشعه ماوراء بنفش اولین بار درسال 1940 برای قطع انتقال عفونت از طریق هوا مورد استفاده قرار گرفت و طول موج آن حدود 210-328 نانومتر است.
وی با بیان اینکه اثرات ضد میکروبی این اشعه به میزان پرتو تابیده شده و به مسافت بستگی دارد، اظهار کرد: مدت زمان لازم در هر نوبت استفاده از اشعه 20 دقیقه است.
کارشناس ارشد بهداشت محیط بیمارستان امام سجاد (ع) یاسوج، تصریح کرد: در هنگام استفاده از اشعه گذاری باید مواردی از جمله تمیز و گردگیری کردن چراغ محیط و تجهیزات به طور کامل قبل از روشن کردن چراغ، خاموش نمودن هواکش و بستن درب اتاق و درزهای در با چسب قبل از روشن کردن چراغ و تمیز کردن سطح لامپ با الکل به صورت دوره ای، رعایت شود.
وی، همچنین پوشاندن و تاریک بودن پنجره و شیشه ها در موقع استفاده از لامپ، نصب کلید قطع و وصل اشعه خارج از اتاق، استفاده ضروری از وسایل حفاظت فردی در صورت تماس مستقیم افراد، پوشاندن داروها به دلیل حساس بودن بعضی از دارو ها به اشعه، الزامی بودن استفاده از نصب تابلو هشدار دهنده هنگام اشعه گذاری و استفاده از تهویه مناسب به مدت 10 دقیقه بعد از اتمام کار را از سایر نکاتی عنوان کرد، که باید در هنگام استفاده از اشعه ماوراء بنفش رعایت شود.
حکمت منش در پایان خاطر نشان کرد: با وجود اینکه این پرتو قادر به نفوذ از آب صاف، شیشه معمولی، پلاستیک، محلول های کدر، لایه نازک چربی و شیر نیست اما در صورت تماس مستقیم به چشم باعث کاتاراکت (آب مروارید) و سرطان پوست خواهد شد.142