پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1404/01/31

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس برنامه آسم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، عوامل تشدید کننده بیماری آسم را تشریح کرد.

کارشناس برنامه آسم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، عوامل تشدید کننده بیماری آسم را تشریح کرد.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، صدیقه ولی‌زادگان کارشناس برنامه آسم گفت: آسم یکی از معضلات اصلی نظام سلامت در بسیاری از کشورهای جهان بوده و بیش از ۳۴۰ میلیون نفر در سراسر جهان به این بیماری مبتلا هستند.


وی تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود که طی یک دهه آینده جمعیت این بیماران حدود ۱۰۰ میلیون نفر افزایش یابد بر همین اساس و با توجه به ضرورت پیشگیری و کنترل این بیماری اولین سه شنبه ماه می به عنوان روز جهانی آسم انتخاب شده و  همه ساله در بسیاری از کشورهای جهان ازجمله کشور ما  بزرگداشت روز جهانی آسم برگزار می‌شود. امسال نیز در کشور ما به  منظور افزایش آگاهی در خصوص بیماری آسم و عوامل خطر آن جلب مشارکت ذینفعان و برنامه‌ریزی و همکاری در جهت پیشگیری و کنترل این بیماری برگزار می‌شد.


 کارشناس برنامه آسم معاونت بهداشت علوم پزشکی با بیان اینکه پویش ملی آسم از تاریخ ۲۵ لغایت ۳۱ اردیبهشت ماه با شعار"اصلاح باورهای نادرست درباره آسم " برگزار خواهد شد، افزود: عموم مردم، گروه‌های جمعیتی خاص( شامل دانش آموزان و خانواده های آنها مربیان بهداشت مدارس ، پلیس راهنمایی و رانندگی، کارگران و کارفرمایان و....) بیماران و خانواده آنها، کادر بهداشتی درمانی و سیاست گزاران و مجریان  سلامت (درون و برون بخشی) جامعه هدف این پویش۷ هستند.


وی عنوان کرد: بر همین اساس محتواهای آموزشی ویژه گروه‌های هدف و پیام های مرتبط تهیه شده که بر روی سایت دفتر آموزش و ارتقاء سلامت به آدرس www. iec.behdasht.gov.irبا دسترسی عموم مردم بارگزاری شده است.


ولی‌زادگان سرفه‌های طولانی مدت بیش از ۴ هفته، خس سینه مکرر، تنگی نفس، احساس سنگینی در قفسه سینه را از مهمترین علائم ابتلا به بیماری آسم دانست و عنوان کرد: آلودگی هوا، سیگار‌کشیدن، گرد و خاک، حیوانات خانگی، استرس، خشم، هوای خنک (باد کولر یا پنکه)، حشرات خانگی، گرده افشانی منجر به تشدید بیماری می‌شود.


وی ابراز داشت: البته استفاده از ادویه جات فلفل و غذاهای آماده و کنسروی سبب ایجاد و تشدید آسم و آلرژی می شود.


 کارشناس برنامه آسم معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه چاقی یکی از عوامل بروز علائم آسم است، گفت: مبارزه با سوسک و جلوگیری از رطوبت منزل در کنترل بیماری آسم موثر است .


وی توصیه کرد: مبتلایان به آسم باید در شرایط حاد بیماری از ورزش کردن خودداری کنند و در شرایط غیر حاد توصیه به انجام ورزش می شود .


 ولی‌زادگان با اعلام این خبر که استفاده از اسپری در درمان آسم تاثیری در رشد و یا قد کودکان ندارد، گفت: ذرات گرد و غبار مواد شیمیایی بخار و گازهای مضر موجود در محیط کار از علل اصلی ایجاد بیماری آسم شغلی است.




وی همچنین عنوان کرد: دود اسپند نه تنها تاثیری در پیشگیری از ابتلا به آسم ندارد بلکه دود هرگونه ماده سوختنی می‌تواند سبب تشدید علائم آسم ‌شود ، استفاده از اسپری سالبوتامول بیش از دوبار در هفته از نشانه های آسم کنترل نشده است.




ولی‌زادگان با بیان اینکه مصرف مکمل ها نظیر ویتامین ها و غیره تاثیری در درمان بیماری آسم ندارد، گفت: کاهش یا قطع مصرف خودسرانه داروهای کنترل کننده آسم از مهمترین علل عدم کنترل این بیماری است.




وی اضافه کرد: تغذیه با شیر مادر به ویژه در شش ماهه اول زندگی موجب کاهش ابتلا به بیماری آسم و آلرژی می‌شود، اگرچه اختلالات روحی روانی مانند اضطراب و افسردگی می‌توانند باعث تشدید آسم شوند ولی آسم یک بیماری روحی روانی نیست .




ولی‌زادگان بیان کرد: عوامل حساسیت زای حیوانات نظیر پر، مو یا مدفوع حیوانات خانگی از علل ایجاد و یا بدتر شدن علائم آسم هستند از نگهداری حیوانات خانگی یا دست آموز در محیط داخل منزل خودداری کنید.


 


وی یادآور شد: هوای آلوده حاوی مواد شیمیایی متعددی است که موجب بروز و تشدید علائم بیماران مبتلا به آسم می‌شود یا ماهیت موجود در گرد و غبار منزل از علل مهم بروز یا تشدید علائم آسم است.




 وی در پایان خاطرنشان کرد: درمان‌های جایگزین نظیر همومیو پاتی ، طب سوزنی،  حجامت ، طب سنتی ، داروهای گیاهی و استفاده از ترکیباتی نظیر عنبرنسا تاثیر ثابت شده ای در درمان آسم ندارند و در بعضی از موارد می توانند مضر نیز باشند.




ارسال خبر/سید حسین رازیان