کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان چرام ، الهام عزیزی نژاد در راستای بسیج ملی تغذیه سالم با شعار ( تغذیه، کرونا، واکسیناسیون) در مورد نقش چاقی در بیماری کرونا گفت: وضعیت وزنی فرد نیز در ریسک ابتلا او به کرونا دخیل است. افرادی که دچار چاقی هستند نسبت به بزرگسالان با وزن سالم بیشتر مستعد ابتلا به COVID-19 شدید و مرگ و میر ناشی از COVID-19 هستند.

عزیزی بیان داشت : تغذیه یکی از عوامل بسیار مهم است که سطح پاسخ ایمنی را تعیین می کند و تغذیه خوب در حمایت از پاسخ ایمنی مهم است. ایمنی ممکن است در افراد مسن، به ویژه در افرادی که ضعیف هستند و در افرادی که مبتلا به چاقی هستند، در افرادی که دچار سوءتغذیه و کمبود ریزمغذی دارند، مختل شود. اختلالات ایمنی مرتبط با سوتغذیه ، حساسیت به عفونت را افزایش میدهد و به عفونتها اجازه میدهد تا شدیدتر و حتی کشنده شوند. تغذیه خوب همچنین در ترویج باکتری های مفید متنوع روده مهم است که به نوبه خود از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند.
وی گفت :بیماری های غیر واگیر (NCD) حدود 70 درصد از کل مرگ و میرها را در سراسر جهان تشکیل می دهند. این بیماری همه گیر بر توانایی مقابله با بیماری های غیرواگیر با اختلالاتی که در خدمات بهداشتی در کشورهای سراسر جهان ایجاد کرده است، تأثیر گذاشته است. لغو مراقبت های انتخابی، کمبود وسایل حمل و نقل به دلیل قرنطینه، کمبود نیروی انسانی برای رسیدگی به تعداد بسیار زیاد موارد و تعطیلی خدمات بیمارستانی از دلایل ذکر شده بود. همراه با سایر عوامل خطر - رژیم غذایی ناسالم، مصرف الکل، عدم فعالیت بدنی و استرس - بیشتر افراد مبتلا به بیماری های غیرواگیر را در معرض خطر قرار می دهد
ایشان اظهار داشت : تغذیه نامناسب مقادیر کافی از مواد مغذی مورد نیاز سیستم ایمنی را برای عملکرد خوب فراهم نمی کند و این امر با افزایش حساسیت به عفونت و ناتوانی در مبارزه با ویروس ها و باکتری ها وارد شده بدن می شود. . در این رابطه نقش ریزمغذی ها در حمایت از سیستم ایمنی به طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است. مطالعات بسیاری ثابت کرده اند ریز مغذی های متعدد نقش حیاتی در حمایت از پاسخ ایمنی دارند .نقش ویتامینهای مختلف همچون A، C و Dو مواد معدنی همچون روی، مس و آهن به خوبی بررسی شده است و نشان می دهد که کمبود چندین مورد از این ریزمغذی ها بسیاری از جنبه های ایمنی ذاتی و اکتسابی را مختل می کند و حساسیت ابتلا به عفونتها را افزایش می دهد .
در پایان عزیزی تاکید نمود : باید توجه داشت وضعیت وزنی فرد نیز در ریسک ابتلا او به کرونا دخیل است. افرادی که دچار چاقی هستند نسبت به بزرگسالان با وزن سالم بیشتر مستعد ابتلا به COVID-19 شدید و مرگ و میر ناشی از COVID-19 هستند.
منبع: https://www.nature.com