کارشناس مسئول بهداشت روان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: انسان سالمی کسی بوده که از سلامت جسمی، روانی ، اجتماعی و معنوی برخوردار است.
کارشناس مسئول بهداشت روان مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد گفت: انسان سالمی کسی بوده که از سلامت جسمی، روانی ، اجتماعی و معنوی برخوردار است.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ فتانه سجادیان با تاکید بر اینکه بیمار نبودن ملاک سالم بودن شخص نیست، اظهار داشت: احساس ارزشمندی و مفید بودن ، رضایت مندی از خویشتن و توانایی همدلی از مهمترین نشانه های سلامت روان هستند که بدون تردید بهترین زمان آموزش و توانمند سازی در این زمینه دوران کودکی ، نوجوانی و جوانی است که وظیفه آن بر دوش خانواده، اولیای مدرسه و دانشگاه است.
وی عنوان کرد: سلامت روانی ضعیف در نوجوانی بر موفقیت تحصیلی و افزایش خطر استفاده از الکل و مواد مخدر و همچنین رفتار خشونت آمیز تاثیر می گذارد.
سجادیان ادامه داد: خودمراقبتی در حوزه سلامت روان نقش عمده ای در بهزیستی افراد دارد، جوانان به عنوان سرمایه های انسانی هر جامعه ای هستند.
کارشناس مسئول بهداشت روان افزود: در دنیای امروز که به عصر ارتباطات و فناوری شهرت دارد، نوجوانان و جوانان مهمترین گروه هدف کاربران دنیای دیجیتال و فضای مجازی هستند، که مملو از فرصت های مثبت و منفی برای این گروه می باشد.
وی ادامه داد: تغییرات دنیای مجازی بر زندگی روزمره ما هم اثرات خودش را دارد ازجمله تغییرالگوی خواب افراد و به دنبال آن ایجاد افسردگی و اضطراب ، اعتیادبه اینترنت و فانتزی های جنسی؛ در کودکان نیز باعث بیش فعالی ونابودی خلاقیت می شود.
سجادیان ابراز کرد: گسترش ارتباطات، دسترسی به اطلاعات سلامت و معایب می شود و این مسئله خود جای تامل و برنامه ریزی دارد که باید استفاده از این تکنولوژی ها را برای کودکان زیر سه سال محدود کرد، قبل از خرید این وسایل جهت جوانان ونوجوانان نیز باید آموزش های لازم را در خصوص نحوه استفاده صحیح به آنها داده شود.
وی افزود: وظیفه عمده سلامت روان جوانان و نوجوان به عهده خانواده می باشد چرا که نوجوانی که در محیط خانواده مورد حمایت و توجه قرار بگیرد، احساس ارزشمندی می کند، در آینده از اعتماد به نفس بالاتری برخوردار خواهد شد.
سجادیان خاطر نشان شد: در خصوص شناخت ویژگی ها و خلقیات دوره جوانی ونوجوانی از قبیل استقلال طلبی ، پوچ انگاری و تغییرات هورمونی و خلق وخو از اهمیت بسزای در ارتباط با نوجوان خواهد داشت .
وی ادامه داد: در دوره نوجوانی و جوانی برای عبور از مشکلات و موانع فرد به ابزار و راهکار های خاصی مجهز باشد که یکی از این راهکارها تاب آوری است، یعنی فرایند بازگشت فرد به کارکرد عادی پس از یک رویکرد استرس زا.
وی اذعان کرد: راه های کسب تاب آوری در جوانان برقراری ارتباط، پذیرش تغییر، حرکت به سمت اهداف، خودشناسی، دید مثبت نسبت به خود آینده را امیدوار کننده دیدن و معنویت می باشند.
سجادیان با اشاره به اینکه در هر جامعه ای پویاترین گروه های آن را قشر جوان و نوجوان تشکیل می دهند و شادابی این قشر از جامعه تا حد زیادی لازمه سلامت و شادی بسیاری از افراد جامعه است، تصریح کرد: مشارکت اجتماعی سهم عمده ای در نشاط اجتماعی جوانان و نوجوانان دارد، مجهز بودن این گروه های سنی به نشاط اجتماعی باعث ایمنی آنها در برابر مشکلات می شود و آنان به راحتی می توانند با شرایط متغیر زندگی انطباق یابند و نقشی مفید در جامعه داشته باشند.7-1
انتهای پیام/