معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش آب و غذای سالم گفت: فرسودگی شبکه آب و خشکسالیهای دراز مدت سیستم بهداشت را با چالش مواجه کرده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش آب و غذای سالم گفت: فرسودگی شبکه آب و خشکسالیهای دراز مدت سیستم بهداشت را با چالش مواجه کرده است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمدمهدی بانشی در نشست برنامه بهداشت مواد غذایی در پیشگیری و کنترل بیماریهای منتقله از غذا با بیان اینکه مدیریت بیماریها و بهداشت محیط دو رکن و پایه سیستم بهداشتی هستند، گفت: در موضوع کووید ۱۹ هم بیشتر حجم و فشار کار روی این دو گروه بوده و عملکرد خوبی هم داشتند.
رییس مرکز بهداشت استان، خطاب به کارشناسان با تاکید بر تقویت اطلاعات بهداشتی گفت: کارشناسانی که بر وظایف سایر گروهها احاطه ندارند و تنها به فکر کار خود هستند موفق نمیشوند.
وی در خصوص بیماریهای منتقله از آب و غذا گفت: امروزه در کشور دچار چالشهای ناشی از خشکسالیهای دراز مدت، کمبود منابع آبی، فرسودگی تاسیسات آبی هستیم،برخی از تاسیسات آبی مربوط به اوایل انقلاب است لذا همه این موارد مردم را به لحاظ آب مطمئن دچار پیچیدگی کرده است.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: غذا هم نقش مهمی بر سلامت افراد دارد امروز شاهد مصرف غذاهایی با پیچیده و فسادپذیری بالا هستیم که با بازدید مستمر از این دو حوزه مهم در زمان بیماری کووید ۱۹ غافل نشویم.
دکتر بانشی با بیان اینکه کووید ۱۹ یکی از مهمترین برنامه سیستم بهداشتی است اما همه آن نیست،افزود: به صورت همزمان از کووید ۱۹ و سایر بیماریها مثل سرطانها و سایر بیماریها غافل نشویم اگر تنها متوجه کووید ۱۹ باشیم و از سایر بیماریها غافل شویم متحمل ضرر و زیانهایی میشویم که در آینده خود را نشان میدهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر واکسیناسیون کودکان گفت: کشور هنوز به ایمنی لازم در حوزه آب و غذا نرسیده لذا نکات بهداشتی مورد توجه باشد.
وی اضافه کرد: تامین آب بهداشت برای حوزه عشایر همواره یکی از دغدغهها بوده که خوشبختانه اقدامات خوبی انجام شده و آبرسانی با تانکر انجام میشود اما هنوز به آنچه دلخواه هست نرسیدیم.
وی بیان کرد: کارشناسان حوزههای بهداشت محیط و مدیریت بیماری، بازرسی و انجام آزمایش از کارخانههای مواد غذایی و منابع آب را در دستور کار داشته باشند، افزود: برای کنترل طغیانها در این حوزه نمونهگیری از آب و مواد غذایی صورت گیرد که نمونهگیریها ضعیف و در حد مطلوب نیست.
وی تصریح کرد: استان هنوز به لحاظ سیستم بهداشتی قوی نیست و در مناطق گرمسیری مستعد طغیان بیماری ناشی از آب و غذا هستیم چرا که گاهی آب از منابع نامطمئن تامین میشود.
دکتر بانشی با اشاره به آمادگی برخورد با طغیان بیماریها افزود: متاسفانه در گزارشگیری از بیماران خصوصا بیماران اسهال خونی ضعیف عمل کردیم از پزشکان بخش خصوصی و پزشکان مراکز بهداشتی بخواهید در این بخش مهم نهایت همکاری را انجام دهید.
رئیس مرکز بهداشت کهگیلویه و بویراحمد، در پایان خاطرنشان کرد: گزارشدهی از بیماری سالک، هاری و بقیه موارد فراموش نشود.
ارسال خبر، سید حسین رازیان