اهمیت تغذیه در دیابت بارداری
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد (ع)، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی با تاکید بر اهمیت دیابت بارداری اذعان داشت: دیابت بارداری میتواند در طول حاملگی ایجاد شده و موجب بروز عوارض متعددی شود، خوشبختانه زنان مبتلا به این بیماری می توانند با پیروی از یک رژیم غذایی سالم این عوارض را کاهش دهند . دیابت بارداری زمانی رخ میدهد که بدن زن باردار نتواند به اندازهی کافی انسولین تولید کند، این امر منجر به افزایش قندخون میگردد که چنانچه بدرستی کنترل نشود، ممکن است برای مادر و نوزاد مشکلاتی را ایجاد نماید. مینا خلج بیان کرد:علایم دیابت بارداری ممکن است شامل: تشنگی شدید غیر معمول، تکرر ادرار، خستگی، تهوع، عفونتهای مکرر مثانه، تاری دید، وجود قند در ادرار در آزمایش تشخیصی، باشد. غذاهایی که یک زن مبتلا به دیابت حاملگی می تواند مصرف کندو تبعیت از یک رژیم غذایی سالم در طی بارداری و بویژه چنانچه فرد به دیابت بارداری مبتلا باشد بسیار مهم است. وی با تاکید بر اینکه قندخون بالا میتواند به مادر و جنین در حال رشد او صدمه وارد کند توصیه کرد بهتر است برای کمک به مدیریت قندخون باید بر مقدار، نوع و دفعات مصرف کربوهیدراتهایی که زن باردار مصرف میکند دقیقاً نظارت شود.نظارت بر کربوهیدراتها توزیع یکنواخت وعدههای غذایی و میان وعدههای حاوی کربوهیدرات میتواند از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری کندتوصیه میشود که زنان مبتلا به دیابت حاملگی، 3 وعدهی غذایی کوچک تا متوسط و 2 تا 4 میان وعده در روز مصرف کنند. کارشناس تغذیه و رژیم درمانی افزود: روش های دیگر تنظیم قندخون در دیابت بارداری عبارت است ازاجتناب از مصرف مقادیر بسیار زیادی کربوهیدرات در یک زمان. استفاده از کربوهیدراتهای پیچیده که دارای فیبر زیادی هستند · مصرف همزمان کربوهیدراتها با پروتئینها و چربیهای سالم · عدم حذف هیچکدام از وعدههای غذایی. مصرف صبحانهای غنی از پروتئین و کربوهیدراتهای حاوی مقادیر زیاد فیبر خوردن غذاهایی که شاخص گلایسمیک آنها پایین است مصرف غذاهایی با بار گلایسمیک کم، یکی دیگر از عوامل مهم در رژیم غذایی دیابت بارداری است.مینا خلج در ادامه اذعان داشت: زنان مبتلا به دیابت حاملگی باید سعی کنند غذاهای غنی از پروتئین بدون چربی مانند: ماهی، مرغ و بوقلمون، تخم مرغ، توفو، لوبیا، آجیل، انواع دانهها، کینوآ و حبوبات مصرف کنند. انتخاب چربیهای غیر اشباع چربیهای غیر اشباع نیز بخشی از هر رژیم غذایی سالمی هستند. نمونههایی از چربیهای غیر اشباع عبارتند از: روغن زیتون، روغن بادام زمینی، آوکادو، بیشتر مغزها و دانهها، ماهی سالمون، ماهی ساردین، ماهی تن و دانههای چیا. وی در پایان ابراز داشت: برخی از غذاهای نشاستهای که بهتر است از خوردن آن پرهیز یا مصرف آنها را محدود کرد عبارتند از: سیبزمینی سفید، نان سفید، برنج سفید، پاستای سفید. اجتناب از مصرف قندها و کربوهیدراتهای مخفی برخی از غذاها حاوی منابع واضحی از شکر و کربوهیدارت نیستند اما ممکن است هنوز هم حاوی سطوح ناسالمی از شکر و کربوهیدرات باشند برای مثال غذاهای بسیار فرآوری شده، برخی از چاشنیها، سسها و کچاپها، فستفودها. شیر و میوه ها حاوی قندهای طبیعی هستند و زنان باردار میتوانند با رعایت تعادل از این گروه مصرف کنند .