پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1404/01/30

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

شنوایی سالم منجر به نتایج مثبت برای سلامتی، افزایش تعامل اجتماعی، بهبود ارتباطات و کاهش خطر افسردگی می‌شود

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج، ساناز آبروشن کارشناس مسئول واحد شنوایی سنجی در یادداشتی به اهمیت شنوایی و شنوایی سنجی پرداخت.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج؛ در متن این یادداشت آمده است:

براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO)، در سراسر جهان بیش از 1.5 میلیارد نفر سطحی ازکم‌شنوایی را تجربه می‌کنند.بر اساس آمارها پیش‌بینی می‌شود تا سال 2050 این تعداد به 322 میلیون افزایش یابد. اگر کم‌شنوایی درمان نشود، تاثیر زیادی بر زندگی افراد مبتلا و خانواده‌های آن‌ها دارد. ازاین‌رو، برای پیشگیری و رفع کم‌شنوایی به‌منظور کاهش اثرات نامطلوب آن در تمام مراحل زندگی، اقدام فوری لازم است.

چرا سلامت شنوایی مهم است؟

بسیاری از مردم تاثیر کم‌شنوایی را دست کم می‌گیرند و آن را فقط یک مشکل حسی می‌دانند. در واقع، سلامت شنوایی برای سلامت کلی هر فردی ضروری است. مراقبت از شنوایی می‌تواند تاثیر مثبتی بر سلامت شناختی، اجتماعی، عاطفی و جسمانی شما بگذارد. شنوایی سالم می‌تواند مزایای زیادی برای افراد داشته باشد..

شنوایی سالم منجر به نتایج مثبت برای سلامتی، افزایش تعامل اجتماعی، بهبود ارتباطات و کاهش خطر افسردگی می‌شود. بدیهی است که وقتی حس شنوایی مختل می‌شود، کیفیت زندگی کاهش می‌یابد. اما درک این نکته هم مهم است که وقتی شنوایی سالمی دارید، چه مزایای به دست می‌آورید.

فواید شنوایی سالم شامل موارد زیر است:

ارتباطات پایه و اساس روابط است. سلامت شنوایی خوب، ناراحتی و ناامیدی ناشی از دست‌دادن مکالمه و گوشه‌گیری از موقعیت‌های اجتماعی را از بین می‌برد.

شنوایی سالم دارای مزایای مثبتی بر عملکرد مغز مانند حافظه است.

شنیدن خوب، استقلال و امنیت ایجاد می‌کند. وقتی بتوانید زنگ تلفن، زنگ هشدار آتش، زنگ در یا یک وسیله نقلیه اضطراری در خیابان را بشنوید، می‌توانید از محیط اطراف خود آگاه باشید و در زمان تنهایی ایمن‌تر بمانید..

شنوایی سالم می‌تواند باعث صرفه‌جویی در هزینه شما شود و همچنین امنیت شغلی‌تان را افزایش دهد.

سلامت شنوایی وضعیت کلی شنوایی شماست. در واقع این شرایط از شنیدن یک صدا گرفته تا آنچه در مغز شما هنگام واکنش به آن صدا و تفسیر معنای آن را درگیر می‌کند.

دلایل مختلفی برای کم شنوایی وجود دارد که به طور کلی به دو دسته انتقالی (هدایتی) و حسی عصبی تقسیم می‌کنند.

کم شنوایی انتقالی:این نوع کم شنوایی زمانی رخ‌می‌دهد که مشکلی در گوش خارجی یا میانی وجود داشته باشد که از رسیدن صدا به گوش داخلی جلوگیری می‌کند.

کم شنوایی حسی عصبی: زمانی اتفاق می‌افتد که مشکلی در گوش داخلی یا عصب شنوایی وجود داشته باشد که به مغز اجازه نمی‌دهد، صدا را به درستی تفسیر کند.

تشخیص کم‌شنوایی  توسط متخصص شنوایی‌سنجی انجام میگیرد.

شنوایی سنجی در طول زندگی در سطوح مختلفی ازجمله نوزادان کودکان و بزرگسالان انجام میشود.یکی از مهم ترین های این ها انجام غربالگری شنوایی در روزهای ابتدایی تولد نوزاد است که حداکثر تا زمان یک ماهگی باید انجام شود .

غربالگری شنوایی نوزاد در بیمارستان آموزشی درمانی امام سجاد بیش از 10 سال است که برای همه نوزادان انجام میشود تا بتواند به تشخیص کم شنوایی و ناشنوایی های نوزادان در بدو تولد کمک کند.این نوزادان در صورت تشخیص کم شنوایشان باتوجه به نوع و علت آن به اقدامات درمانی توسط پزشک متخصص گوش و حلق و بینی و یا به اقدامات توانبخشی مانند  تجویز سمعک و کاشت حلزون توسط شنوایی شناس صورت میگیرد.تشخیص زود هنگام کم شنوایی و توانبخشی آن منجر به گفتار بهتر ،روابط اجتماعی بهتر،جلوگیری از افت تحصیلی و عدم انزوای فرد و ...در آینده میشود.

تصاویر پیوست