با توجه به افزایش روز افزون چاقی و بیماری های مزمن ( دیابت ، پرفشاری خون و ...) گنجاندن میوه و سبزی های تازه در برنامه غذایی روزانه لازم و ضروری می باشد .
به گزارش روابط عمومی بیمارستان امام سجاد ( ع ) یاسوج ، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی این مرکز آموزشی درمانی در اهمیت رژیم غذایی سالم اذعان کرد : هرفرد برای دستیابی به سلامت و اطمینان از تعادل و تنوع رژیم غذایی نیاز به مصرف روزانه تمام گروه های غذایی دارد که یکی از این گروه های غذایی گروه میوه ها می باشد.
میوه ها نیز مانند سبزی ها در مقایسه با گروه های دیگر انرژی و پروتئین کمتری دارند. این گروه شامل انواع میوه، آب میوه طبیعی، کمپوت میوه ها و میوه های خشک می باشد.
مریم صالحی ابراز داشت: میوه ها منابع غنی ازانواع ویتامین ها, آنتی اکسیدانها, انواع املاح و فیبر می باشند. آنتی اکسیدانها مواد سلامت بخشی هستند که شادابی و سلامت پوست، کاهش فرآیند پیری و مبارزه با عومل سرطانزا از مهمترین خواص آنها می باشد. میوه های غنی از ویتامین Cشامل انواع مرکبات (مانند پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین) و انواع توت ها می باشد که در ترمیم زخم ها و افزایش جذب آهن نقش مهمی دارند میوه های غنی از ویتامین A عبارتند از طالبی، خرمالو، شلیل و هلو که مصرف این گروه نیز در جلو گیری از خشکی پوست، افزایش مقاومت بدن در برابر عفونت و سلامت چشم نقش مهمی دارند. میزان مورد نیاز مصرف روزانه میوه ها 2-4 واحد است.
کارشناس تغذیه و رژیم درمانی بیمارستان امام سجاد (ع) خاطر نشان کرد : هر واحد از این گروه برابر است با یک عدد میوه متوسط( سیب، موز، پرتقال یا گالبی) ، یا نصف گریپ فروت، یا نصف لیوان میوه های ریز مثل توت، انگور، انار، یا نصف لیوان میوه پخته یا کمپوت میوه، یا یک چهارم لیوان میوه خشک یا خشکبار ، یا سه چهارم لیوان آب میوه تازه و طبیعی
مریم صالحی اذعان داشت : در هنگام استفاده از گروه میوه ها نکات زیر را مدنظر داشته باشید .
میوه های تازه را به عنوان میان وعده در طول روز مصرف کنید.
بیشتر از میوه های تازه بجای آب میوه استفاده کنید، تا بتوانید از ارزش فیبر آنها بیشتر بهره ببرید.
میوه های خرد شده و قطعه قطعه شده را سعی کنید سریع مصرف کنید و تا زمان مصرف در یخچال نگهداری کنید. زیرا با پوست کندن و قطعه قطعه کردن و با آسیب به بافت میوه به مرور محتوای ویتامین ها در آن کم خواهد شد.
در هنگام خرید میوه هایی راخریداری کنید که بافت و پوست سالمی دارند و بیش از حد نرم نشده اند.
برای تشویق کودکان به مصرف میوه همواره به عنوان میان وعده در مدرسه ,میوه را در نظر بگیرید و فراموش نکنید که ذائقه کودکان از دوران کودکی شکل می گیرد
تنوع را در مصرف میوه ها رعایت کنید. زیرا ترکیب میوه ها نیز با هم متفاوت می باشد. بدین ترتیب ویتامین ها و ترکیبات مختلف را دریافت می کنید.
اگر پوست میوه را جدا کردید از قرار دادن آن در مجاورت هوا خودداری کنید زیرا ویتامینهای آن به خصوص ویتامین C از بین میرود.
همواره الویت مصرف را میوه های تازه در نظر بگیرید و در صورت استفاده از آب میوه ، آب میوه طبیعی بخورید و از خوردن آب میوه های صنعتی که حاوی قند افزوده هستند ، پرهیز کنید،
در میان وعده می توانید از میوه های خشک استفاده کنید ولی توجه داشته باشید که این میوه ها قند زیادی دارند.
صالحی در پایان توصیه نمود : با توجه به افزایش روز افزون چاقی و بیماری های مزمن ( دیابت ، پرفشاری خون و ...) گنجاندن میوه و سبزی های تازه در برنامه غذایی روزانه لازم و ضروری می باشد .