به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، اولین دیدار رییس مرکز بهداشت استان با خبرنگاران برگزار شد
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، اولین دیدار رییس مرکز بهداشت استان با خبرنگاران برگزار شد.
در این نشست دکتر محمد ملک زاده معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به نقش خبرنگاران در حوزه بهداشت و سلامت مردم اظهار کرد: خبرنگاران هستند که شناخت ها و باورها را در جامعه تغییر می دهند و هر تغییری در شناخت و باورهای جامعه رخ دهد مرهون تلاش رسانه است.
این مسئول گفت: رسانه های استان کهگیلویه و بویراحمد وظیفه دارند تغییر نگرش در بحث سلامت ایجاد کنند.
وی در ادامه با بیان اینکه رسانه های استان باید علاوه بر اطلاع رسانی در گوشهای از سایت ها و روزنامه های خود پنل سلامت راه اندازی کنند گفت: باید مردم را نسبت به حوزه بهداشت حساس کرد زیرا سلامت مهمترین موضوع در جامعه است و هیچ چیز به غیر از سلامت انسان برای او اهمیت ندارد سعادت همه انسان ها بستگی به سلامت آنها دارند و از هر لحاظ باید سالم و سلامت باشیم.
وی خطاب به خبرنگاران با بیان اینکه هر کجا موضوع و مشکل بهداشتی وجود دارد باید خبررسانی شود گفت: واحد آموزش سلامت در معاونت بهداشتی داریم اما به نظر من خبرنگاران و روزنامه نگاران مهمترین سفیران سلامت هستند که باید از توان و ظرفیت آنها استفاده شود.
دکتر ملک زاده در ادامه با بیان اینکه برخی از کارهای رسانه ای از صدا و سیما گرفته تا رسانه های مختلف استان شایسته تقدیر است ، گفت: از رسانه ها در حوزه رسانه های دیجیتالی و همچنین مکتوب انتظار داریم که بیشتر پای کار باشند چرا که موضوعات مهمی در حوزه بهداشت از جمله جوانی جمعیت خودکشی بیماری های غیرواگیر و دیگر موضوعات وجود دارد که باید حتما برای مردم روشنگری شود.
وی تصریح کرد: برای مثال تا سال ۱۴۲۰ جمعیتی پیر و مسن خواهیم داشت بچه ها دنبال کار و زندگی خود میروند و کسی سرپرست ما نخواهد بود حتی کسی را نداریم که خانه سالمندان را برای ما مدیریت کند و از لحاظ امنیتی کشور با مشکل مواجه می شود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، گفت: از امروز باید دنبال کار جدی باشیم طرح تحقیقاتی داریم که در استان اجرا خواهد شد که دلیل بچه دار نشدن چیست آیا دلیل آن فقط نبودن پول است در حالی که در بسیاری از روستاهایی که مردم با فقر و محرومیت زندگی می کنند شاهد رشد تعداد جمعیت هستیم.
رییس مرکز بهداشت استان در ادامه با بیان اینکه بیماری های غیرواگیر مثل فشار خون و دیابت در سطح کشور و استان به شدت افزایش یافته گفت: باید برای مردم اطلاع رسانی کنیم مردم باید بدانند که آیا فشار خون و دیابت دارند یا ندارند البته کارهای خوبی در مناسبتهای مختلف انجام می شود که فشار خون و قند خون را تست می کنند باید چنین کارهایی ادامه داشته باشد و رسانهها هم پای کار بیایند.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: خوشبختانه رسانهها در بیماری کرونا و آنفولانزا سنگ تمام گذاشتند باعث شدند که جامعه با خطرات کمتری مواجه شود و امروز نیز از آنها انتظار داریم که در مورد بیماریهای غیر واگیر اما خطرناک مثل فشار خون و دیابت در کنار حوزه سلامت باشند.
دکتر محمد ملک زاده با بیان اینکه یکی از موضوعات دیگر بحث خودکشی در استان است گفت: باید با حساسیت و با آموزش موضوع خودکشی را در دستور کار قرار دهیم مردم حق دارند دانایی و آگاهی داشته باشند اما ما هم نباید با اخبار خودمان سلامت مردم را تحت شعاع قرار دهیم.
وی در ادامه با بیان اینکه موضوع مواد غذایی فاسد نیز یکی از موضوعات مهم و دغدغه معاونت بهداشتی است گفت: در همین چند وقت اخیر بیش از ۱۰ تن مواد غذایی فاسد از مغازه ها کشف شد که یک معضل بزرگ بهداشتی است رسانه ها باید به صورت میدانی پای کار باشند تا اجازه ندهیم چنین وضعیتی پیش بیاید.
دکتر محمد ملک زاده خاطرنشان کرد: سامانه تلفنی ۱۹۰ را داریم که تاکنون به خوبی از آن استفاده نشده سامانهای که نظارت مردم بر بهداشت است و میتوانند به وسیله آن در مورد مواد غذایی یا مشکلات فروشگاه هایی که مواد غذایی فاسد دارند با ما تماس بگیرند.
وی در پایان گفت: اعتقاد من این است که در حوزه بهداشت نباید هیچ گونه سانسوری داشته باشیم و به همین خاطر در کنار خبرنگاران و با همراهی آنها در پی رفع مشکلات این حوزه هستیم.
به گزارش وب دا یاسوج، دکتر محمد ملک زاده با هدف تعامل دو سویه در راستای تحقق اهداف بهداشتی و افزایش سطح سواد سلامت دیداری چهره به چهره به تعدادی از خبرگزاری های کشوری و استانی انجام گرفت.
بر پایه این گزارش دکتر امیر رشیدی معاون فنی مرکز بهداشت استان در این دیدار نیز حضور داشتند.




