پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ بیماری‌های قابل پشگیری با واکسن عبارتست از بیماري‌هاي که توسط واکسن مي‌توان از بروز آن‌ها جلوگيري يا بروز آن‌ها را به حداقل رساند.

 


سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ بیماری‌های قابل پشگیری با واکسن عبارتست از بیماري‌هاي که توسط واکسن مي‌توان از بروز آن‌ها جلوگيري يا بروز آن‌ها را به حداقل رساند.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی افزود؛ اين بيماري‌ها در حال حاضر در کشور ما عبارتند از بيماري‌هاي ديفتري، سياه سرفه،‌ کزاز، سل، فلج اطفال، هپاتيت ب، سرخک، سرخجه، اوریون و هموفیلوس آنفلوانزای تیپ ب که اين بيماري‌ها به‌صورت روتين و معمولي و طبق جداول مربوطه، واکسيناسيون بر عليه آن‌ها انجام مي‌شود که حدود99 درصد گروه هدف را تحت پوشش واکسیناسیون همگانی قرار می دهد.


وی تصریح کرد؛ چند بيماري ديگر نيز وجود دارد که در صورت مواجهه با آن‌ها و نياز به تزریق، مانند بيماري‌ های هاري، مننژیت، آنفلوانزا براي بعضي از گروه‌ها بايستي واکسيناسيون بر عليه آن‌ها انجام شود.


وی عنوان کرد؛ ایمن سازی سبب نجات جان میلیون ها نفر شده و به عنوان یکی از موفق ترین و اثربخش ترین مداخلات بهداشتی شناخته شده است.


سرپرست مرکز بهداشت استان، ادامه داد؛ واکسیناسیون سالانه از مرگ 2تا3میلیون کودک در جهان جلوگیری می کند و ایمن سازی یک راهبرد پایه برای دستیابی به سایر اهداف سلامتی مانند کنترل هپاتیت ویروسی، مقابله با مقاومت ضد میکروبی،ایجاد بستر مناسب برای سلامت نوجوانان و ارتقای مراقبت های نوزادی و پس از تولد می باشد.


 دکتر بانشی ابراز داشت؛ در حال حاضر بیش از 19 نیم میلیون کودک واکسن نزده اند یا با واکسیناسیون ناکامل در دنیا زندگی می کنند،


وی اضافه کرد؛  پس از تامین آب آشامیدنی سالم،ایمن سازی بیش ترین تاثیر در کاهش مرگ و میر به ویژه مرگ کودکان و افزایش رشد جمعیت را داشته.دستاوردهای مهمی در پیشگیری و کنترل بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و ارتقای سلامت کودکان در کشورمان حاصل شده است.


دکتر محمد مهدی بانشی یادآور شد؛ حدود19سال است که کشور عاری از بیماری فلج اطفال بوده و آخرین مورد در آذر سال 1379 در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان گزارش گردید.


وی در پایان خاطر نشان کرد: در مرحله حذف بیماری سرخک قرار داریم و بیماریهای سرخجه و کزار نوزادی حذف شده و بیماریهای دیفتری،سیاه سرفه و اوریون نیز در مرحله کنترل می باشند.


 ظفر پریسای افزود: آموزش والدین در خصوص اهمیت واکسیناسیون و جلوگیری از تبلیغ شایعات بی اساس علیه واکسیناسیون کودکان از اهمیت بالایی برخوردار می باشد.


مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی،اظهار داشت؛ اهداف کارگاه:تقویت نظام مراقبت بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن در سطح استان، ارتقا ء شاخص های نظام مراقبت بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن،گزارش دهی بموقع بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن در بیمارستان های استان و حفظ زنجیره سرما و تزریق ایمن واکسن ها می باشد.


به گزارش وب دا:این کارگاه آموزشی با حضور سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی،مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی،کارشناس مسئول بیماری های شهرستان ها،کارشناس بیماری های قابل پیشگیری با واکسن و ایمن سازی شهرستان ها و کارشناس کنترل عفونت بیمارستان های استان در سالن اجتماعات این معاونت برگزار شد.