پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول بیماری های واگیردار شهرستان بویراحمد، گفت: با توجه به بارندگی های اخیر، شروع فصل بهار، گرم شدن هوا، كاهش هزينه‌هاي مربوط به بیماری و ارتقاء شاخص‌هاي سلامتي در كشور توجه به بیماری های منتقله از آب و غذا از اهمیت بالایی برخوردار است.

کارشناس مسئول بیماری های واگیردار شهرستان بویراحمد، گفت: با توجه به بارندگی های اخیر، شروع فصل بهار، گرم شدن هوا، كاهش هزينه‌هاي مربوط به بیماری و ارتقاء شاخص‌هاي سلامتي در كشور توجه به بیماری های منتقله از آب و غذا از اهمیت بالایی برخوردار است.



 به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت شهید دامیده شهرستان بویراحمد؛ علی کرمی افزود: عفونت ناشی از غذا با خوردن غذا و آشامیدنی که قبلا به یک سم نظیر میکروب، ویروس یا انگل آلوده می شوند و معمولا در 24 تا 48 ساعت بدون هيچگونه مداخله پزشكي بهبود مي‌يابند.



وی عنوان کرد: اگر دو نفر يا بيشتر، از يك غذا يا آشاميدني مشترك استفاده كرده و علائم باليني مشتركي داشته باشند طغيان بيماري منتقله از غذا اتفاق افتاده است و اغلب افراد با نشانه های باليني اسهال، تهوع، استفراغ و كرامپ‌هاي شكمي به پزشک مراجعه می کنند.



وی ادامه داد: این عفونت ها از دو راه تهاجم و تكثير به لايه‌هاي مخاطي روده و ساير بافت‌ها (شيگلا) و تكثير در داخل لومن توسط  باكتري‌ها(يبريوكلرا و E.Col) و توكسين روده را آزاد مي‌كنند.



کارشناس مسئول بیماری های واگیر شهرستان بویراحمد، افزود: منبع اینمسمومیت ها سموم باکتریایی، مواد شیمیایی، سموم طبیعی در گیاهان، سموم با منشاء حیوانات و قارچ ها می باشد.



وی افزود: ارتقاء آموزش‌هاي عمومي در مورد راه‌هاي پيشگيري از بيماري‌هاي منتقله از غذا به منظور كاهش ابتلاء، هزينه‌هاي كنترل، مرگ و مير ناشي از بيماري‌هاي منتقله از غذا و افزايش هماهنگي و مشاركت بخش‌هاي خصوصي و دولتي جهت تشخيص آزمايشگاهي صورت می پذیرد.



وی با اشاره به اصول کلی پیشگیری از بیماری های منتقله از غذا، عنوان کرد: بازرسي گوشت(بايد غذاهاي تهيه شده از حيوانات عاري از آلودگي باشد)، بهداشت شخصي مخصوصا كساني كه در كار تهيه مواد خوراكي مورد نياز(حمل و نقل، آماده‌سازي و پختن) هستند، كساني كه داراي زخم‌هاي عفوني، جوش صورت و دمل، اسهال ساده، اسهال خوني و عفونت حلق هستند تا درمان كامل بايد از تهيه و توزيع مواد غذايي كنار گذاشته شوند.



وی خاطرنشان کرد: استفاده از دستکش در حین تهیه غذا، نگهداری غذا در یخچال (تكثير ميكروب‌ها و توليد توكسين جلوگيري شود) و  بهترین دستور طلايي براي بهداشت مواد خوراكي « پختن و در همان روز خوردن » است.



کرمی افزود: برای جلوگیری از بیماری ها باید روش مناسبی برای فرآوری غذا تهیه، غذا کاملا پخته و در اسرع وقت مصرف شود، غذای پخته شده به دقت نگهداری، از تماس با مواد غذایی خام جلوگیری و در هنگام استفاده مجدد از آن کاملا گرم شود.


وی در پایان یادآور شد: در هنگام تهیه غذا دست ها را بطور مکرر بشویید، نظافت آشپزخانه از اهمیت بالایی برخوردار است، غذاها را از در دسترس حشرات، جوندگان و سایر حیوانات دور نگه دارید و برای تهیه غذا از آب سالم استفاده نمائید.7-5