پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هنگام استفاده از غذاهای باقیمانده دقت لازم را داشته باشید و آنها را تا 74 درجه سانتی گراد گرما دهید.

مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی کهگیلویه و بویراحمد گفت: هنگام استفاده از غذاهای باقیمانده دقت لازم را داشته باشید و آنها را تا 74 درجه سانتی گراد گرما دهید.


به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، امیر پیکر اظهار داشت: گاهی اوقات ممکن است غذاهای محلی توسط باکتری‌ها آلوده شوند این میکروب‌ها با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شوند و تحت شرایط ویژه می‌توانند سبب مسمومیت‌های غذایی شوند و این غذاهای مسموم کننده ممکن است بو و یا مزه ناخوشایند نداشته باشند.


وی افزود: با وجودی که اکثر مسمومیت‌های غذایی معمولاً ظرف ۲۴ ساعت برطرف می‌شوند اما بعضی از آن‌ها می‌تواند کشنده باشد.


پیکر ادامه داد: مسمومیت غذایی می‌تواند همچنین در اثر آلودگی غذا با مواد افزودنی فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و... همچنین باقیمانده سموم دفع آفات نباتی و سایر مواد سمی که در مراحل تولید نگهداری و فرآوری غذا تولید می‌شوند، ایجاد شود.


 کارشناس صنایع غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد به مشخصه‌های مسمومیت غذایی اشاره کرد و گفت: سابقه خوردن غذای مشترک، ابتلای همزمان تعداد زیادی از افراد و تشابه نشانه‌های بالینی در اغلب بیماران همانند؛ سردرد، تب، خستگی، تهوع، استفراغ، اسهال آبکی شدید، کم شدن آب بدن، ضعف و درد شکم از مشخصه‌های مسمومیت غذایی می‌باشد.


پیکر اذعان کرد: در چنین مواردی باید با مرکز کنترل مسمومیت و یا پزشک تماس گرفته شود تا اطلاعات بیشتری در ارتباط با مسمومیت و زمان مراجعه به پزشک در اختیار شما قرار دهند.


مدیر آزمایشگاه معاونت غذا و داروی کهگیلویه و بویراحمد به نحوه پیشگیری از مسمومیت‌های غذایی نیز اشاره و عنوان کرد:


هنگام خرید غذا، گوشتی را خریداری کنید که سرد و بسته بندی مناسبی داشته باشند. از خرید قوطی‌های کنسرو دارای برآمدگی و فرورفتگی باشند، خودداری کنید و گوشت و مرغ را از سایر غذاهای موجود در سبد خرید جدا نگه دارید.


 وی ادامه داد: هرگز غذاهای پخته شده را بیش از ۲ ساعت در دمای اتاق رها نکنید، برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده آنها را تا 74 درجه سانتی گراد گرما دهید و همچنین غذاهایی که بیش از 3 و 4 روز باقیمانده‌اند، مصرف نکنید.1


انتهای پیام/