دکتر مسلم شریفی، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، از برگزاری سی و نهمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹، از برگزاری سی و نهمین نشست ستاد دانشگاهی مقابله با کووید ۱۹ در دانشگاه علوم پزشکی استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، دکتر مسلم شریفی بیان داشت: استان ما در شرایط بسیار حساس و در اوج بیماری قرار دارد؛ اگر چه، برخی از شهرستان های ما سیر نزولی به خود گرفته اند، اما شیب آن بسیار کند است.
دکتر پرویز یزدان پناه، ضمن اشاره به آمار مرگ و میر در روزهای اخیر، افزود: با وجود تعداد کثیر مبتلایان، میزان مرگ و میر به نسبت پایین است، اما آمار فعلی در عین درستی، کاذب است؛ چراکه تجربه ی ماه های قبل نشان داده است که همیشه میزان فوتی ها، 2 تا 4 هفته پس از اوج بیماری نمایان می شود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان، با تأکید بر تعدیل نیروها در شریط پرفشار کنونی، تصریح کرد: در ایامی که برخی از شبکه ها و بیمارستان های استان تحت شرایط سخت و پرفشار کاری قرار دارند، اعزام نیرو از شهرستان های کم خطر به شهرستان های و بیمارستان های مملو از بیماران کرونایی، یک نیاز و ضرورت اجتتناب ناپذیر است و ضمن تشکر از همکاری همه همکاران در این زمینه؛ شایان ذکر است، در صورت عدم اعزام نیروی به مکان های مورد نیاز، از حقوق و مزایای مدیران و پرسنل خاطی کسر و با آنان طبق قانون برخورد خواهیم کرد.
رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، نیز گفت: در اوج اپیدمی هستیم و در همه موارد از جمله: ابتلا به بیماری، بستری و مرگ و میر، در وضعیت بسیار خطرناکی قرار داریم و آمارها حکایت از آن دارد که شیوع بیماری در سطح بسیار بالایی است و توصیه های بهداشتی و ساختارهای فعلی نیز کارساز نیست.
دکتر مسلم شریفی، اضافه کرد: در یک وضعیت تناقض گونه به سر می بریم. از یک طرف، اکثر مردم توصیه ها و دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نمی کنند و از طرفی، با کوچکترین علائم بیماری به سمت مراکز درمانی و بیمارستان ها هجوم می آورند و با این روند، موج بعدی اپیدمی دور از انتظار نیست، اگرچه امیدواریم اینگونه نشود.
رئیس گروه اپیدمیولوژیست و تیم واکنش سریع دانشگاه با گریزی به روند بیماری از ابتدا تاکنون در سطح کشور و استان، خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع بیماری تا کنون فاصله بین موج های بیماری کمتر و ارتفاع هر کدام از دیگری بیشتر و بیشتر بوده است.
دکتر سیدعلی موسوی زاده، اظهار داشت: در هر یک از موج های بیماری تعداد مبتلایان نسبت به موج قبلی بیشتر اما تعداد فوتی ها نسبت به تعداد مبتلایان کمتر بوده است؛ همچنین، سن مرگ و میر از ۶۸ سال به ۶۷ سال کاهش یافته و میانه سنی مبتلایان بستری به ۴۰ سال کاهش پیدا کرده است.
در ادامه، مدیر درمان معاونت درمان، ابراز داشت: همه تخت های ICU و دیگر تختهای بیمارستانی زیر بار بیماری است و صرفاً امیدواریم که وضعیت بهتر شود، وگرنه بار بیماری بسیار سنگین است.
دکتر توانا، اضافه کرد: با وجود بار سنگین بیماری همکاری ها همیشه نرمال و پایدار بوده و وضعیت دارویی نسبت به دیگر استان ها در وضعیت مناسبی بوده و است.
معاون بهداشتی دانشگاه و رئیس مرکز بهداشت استان، روند واکسیناسیون در استان را خوب ارزیابی کرد و گفت: همه ۵۶۰۰ مادر بارداری که هفته دوازدهم خود را سپری کردنده اند، تا پایان هفته واکسینه خواهند شد، به جز آنانکه مشکلات حاد و نیاز به بستری دارند.
دکتر محمدمهدی بانشی یادآوری کرد: آمار مبتلایان به کووید ۱۹ اگرچه بسیار زیاد است اما سیر کاهشی به خود گرفته است و این سیر نزولی می تواند کاذب و ناشی از کاهش نمونه گیری باشد.
جهانبخش وحدت نژاد، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث و فوریت های پزشکی استان، نیز گزارشی از روند مأموریت ها و عمکرد این اورژانس در طول شیوع اپیدمی کووید 19 و مرکز پایش مراقبت های درمانی موسوم به MCMC (Medical care monitoring center)، اهداف و مزایای این مرکز و معایب و مشکلات آن ارائه کرد.
به گزارش وبدا، این نشست با حضور دکتر پرویز یزدان پناه، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان و رئیس ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19، دکتر مسلم شریفی، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و دبیر ستاد دانشگاهی مقابله با کووید 19 و کارشناسان مرکز سیاستگذاری در سالن آفتابگردان دانشگاه و حضور ویدئو کنفرانسی معاونین دانشگاه و رؤسای شبکه های بهداشت و درمان شهرستان ها برگزار و راجع به وضعیت اسفناک کرونا در استان، ازدحام بیمارستان ها و مداخله برای مدیریت آن به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.


