پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

چهارمین مجمع سلامت شهرستان لنده در سالن اجتماعات شهرداری شهر لنده برگزار گردید.

چهارمین مجمع سلامت شهرستان لنده در سالن  اجتماعات شهرداری  شهر لنده برگزار گردید.


به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، در این جلسه، ابتدا مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان لنده ضمن تبریک دهه فجر انقلاب اسلامی، اظهار داشت: با وجود مسائل و مشکلات متعدد، انقلاب اسلامی پیشرفت های گسترده ای در حوزه های متعدد، به ویژه در زمینه های بهداشت، درمان و پزشکی به ارمغان آورده است؛ در حالی که پیش از پیروزی انقلاب اسلامی پزشکان هندی به جامعه ما خدمت می‌کردند و ما به شدت وابسته به کشورهای خارجی بودیم.


مهندس فریبرز یاوریان، با اشاره به مسائل و موضوعات مختلف سلامت شهرستان، افزود: بوی تعفن ناشی از سیل بند، مشکلات کشتارگاه، جمع آوری دام و احشام و تأسیس شهرک عشایری، امحاء زباله های عفونی و تهیه دستگاه امحاء زباله و راه اندازی تصفیه خانه از مهمترین چالش های سلامت شهرستان لنده به شمار می روند.


حاج آقای محمودی، امام جمعه شهر لنده نیز، بیان داشت: طبق روایت دینی ما، سلامت از مهم ترین نعمت هایی  است که خداوند به بشریت ارزانی داشته و برای بدن انسان، حقی بر گردن انسان است که آن حق، سلامت است. بنابراین اگر سلامت واجب است پیشگیری به منظور حفظ سلامتی نیز واجب است.


 مدیر پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه، با یادآوری سرعت انتقال بسیار بالای نوع جدید ویروس کرونا یعنی ا میکرون، اظهار داشت: در مقابله با بیماری کووید ۱۹، هم توفیقاتی داشتیم و هم خطاها  و اشتباهاتی را مرتکب شدیم و گره زدن همه مشکلات در این راستا به تزریق واکسن کار درستی نیست و بایست همه دستورالعمل های بهداشتی را تا رفع کامل بیماری رعایت کنیم؛ چرا که اگر نبود سنگر بهداشت و پیشگیری از بیماری، خاکریز بیمارستان در کسری از ثانیه ویران می شد.


دکتر سید علی موسوی زاده، افزود: واکسن مانع ابتلا به بیماری نمی شود، بلکه مانع شدت گرفتن بیماری و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از کووید ۱۹ خواهد شد. بنابراین، اگر چه بایست واکسن را تزریق کنیم اما  واکسن تیر آخر ما نیست و بایست سبک زندگی متناسب با همه گیری کرونا را الگو قرار دهیم.


رئیس گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی استان، بر بحران پیر سالی جمعیت در کشورمان تأکید کرد و ابراز داشت: در موضوع جمعیت ما چند دهه گذشته سیاست تنظیم خانواده را دنبال می‌کردیم که به معنای کنترل جمعیت است و صرفاً نگاه مادی گرایانه به جمعیت دارد اما، با توجه به شرایط فعلی، اکنون سیاست صیانت از جمعیت در دستور کار قرار گرفته که مفهومی است فراتر از تنظیم خانواده و هم نگاه کیفی و هم نگاه کمی به بحث جمعیت دارد و بر اساس این سیاست، نگاه به جامعه، نگاه از نوع جامعه مدنی و تمدن سازی است و هم به عدد باید فکر کنیم و هم به عده، یعنی کیفیت و ارزشهای انسانی.


دکتر موسوی زاده، تصریح کرد: اگر بخواهیم جمعیت ثابتی داشته باشیم، هر یک از زنان می بایست 2 فرزند به دنیا بیاورند اما در حال حاضر این شاخص کمتر 2 فرزند و 7/1 است و این وضعیت بسیار بغرنج و نگران کننده است. با این روند ظرف ۳۰ سال آینده به ازاء هر سالمند فقط یک جوان در جامعه خواهد بود و این بحرانی بسیار خطرناک برای کشور ماست و ما را به وادی نابودی خواهد کشاند.


 مدیر پژوهشی دانشگاه در جمع بندی سخنان خود راه برون رفت از همه مشکلات از جمله بحران جمعیتی را مطالبه گری و مسئولیت پذیری بیش از پیش عنوان کرد.


فرماندار شهرستان لنده ضمن تأکید بر تبیین دستاوردهای انقلاب، گفت: شهرستان لنده به لحاظ شاخص پزشکی و زیرساخت های پزشکی نمونه است و اگرچه اقدامات خوبی صورت گرفته، اما نباید به اینها قانع باشیم.


جلال دانش، مشکلات و موضوعات چالشزای سلامت شهرستان را یکی یکی مورد بررسی قرار داد به دستگاه های متولی دستور داد که در اسرع وقت برای حل این بحران ها و مشکلات وارد عمل شوند و هیچ عذری هم پذیرفته نخواهد بود.


فرماندار لنده با یادآوری کمک ۵ میلیاردی بنیاد علوی به منظور حل مشکل سیلاب و فاضلاب شهر، خاطرنشان کرد: با وجود چنین اعتباری می بایست چهره شهر تغییر می کرد اما متأسفانه سهل انگاری هایی در این زمینه صورت گرفته و زاین پس هیچ قصوری قابل قبول نیست و بایستی با زمانبندی مشخص اجرای این طرح از سوی دستگاه‌های متولی عملیاتی گردد.


 همچنین، کارشناس مسئول مرکز سیاست گذاری سلامت استان، هدف از تشکیل مجمع سلامت شهرستان را تشریح کرد و بیان داشت: بر اساس مطالعات و تحقیقات انجام گرفته، نظام بهداشت و درمان نه فقط در ایران بلکه در سراسر دنیا فقط ۳۰ درصد از مسئله و شاخص های سلامت را پوشش می دهد و 70 درصد دیگر، همکاری و مشارکت همه دستگاه های دولتی و مردمی را می طلبد. بنابراین، مجمع سلامت شهرستان زمینه ای است برای اجتماعی کردن سلامت از طریق جلب مشارکت همه دستگاه های دولتی، سازمان ها و تشکل های مردم نهاد و خیرین سلامت، به منظور ارتقاء سطح سلامت جامعه.


مهندس سعید یگانه جو، اضافه کرد: مگر میشود از آب و غذای سالم، ایمنی جاده ها، محیط زیست پاک‌ و امنیت صحبت کرد، اما نقش دستگاه‌هایی چون آب و فاضلاب، جهاد کشاورزی، راه و شهرسازی، محیط زیست، نیروی انتظامی و سایر دستگاه‌های متولی را نادیده بگیریم. بر این اساس، همه افراد جامعه و همه نهادها و سازمان ها و تشکل ها دولتی و مردمی در تأمین سلا‌مت جامعه نقش داشته و دارند که هر چه این مسئولیت پذیری بیشتر باشد جامعه ای سالم تر خواهیم داشت.


در پایان این مجمع از فعالان عرصه سلامت تجلیل به عمل آمد و بیانیه نهایی مجمع قرائت و توسط حاضرین امضاء گردید.


به گزارش وبدا، این مجمع سلامت، با حضور جلال دانش فرماندار شهرستان لنده، مهندس فریبرز یاوریان مدیر شبکه بهداشت و درمان شهرستان، محمودی امام جمعه شهر لنده، دکتر سید علی موسوی زاده مدیر پژوهشی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی، سید عبداله نوری رئیس اداری خیرین و سازمان های مردم نهاد دانشگاه، مهندس سعید یگانه جو کارشناس مسئول مرکز سیاستگذاری سلامت استان و سایر فعالان و کارشناسان عرصه سلامت در سالن اجتماعات شهرداری لنده برگزار و مهمترین چالش های اولویت دار شهرستان لنده مورد بحث و بررسی قرار گرفت.