پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاعرسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشمانداز 20 ساله کشور و برنامههای توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامهریزی برنامههای روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..
شماره تماس: 0743337251
مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل
سردبیر : سیده سحر حسینی
دومین سالگرد تدفین پیکر مطهر شهدای گمنام دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
دومین سالگرد تدفین پیکر مطهر شهدای گمنام دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد در دومین سالگرد تدفین پیکر مطهر شهدای گمنام دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: همه خدمات کنونی نظام را مرهون از جان گذشتگیهای شهدا، جانبازان و ایثارگران دوران دفاع مقدس هستیم.
دکتر رضا چمن با بیان اینکه باید مناسبتهای معنوی و مذهبی را در فضاهای دانشگاهی با نگاه پرمحتواتری برگزار کنیم، افزود: نگاه دانشگاهیان، اساتید، دانشجویان و قشر فرهیخته نسبت به مناسبها باید جامعتر، عالمانهتر و با مطالعه دقیقتر به وقایع تاریخی و با تحلیل کاملتر باشد.
وی تصریح کرد: بخشی از برنامهها به شکل معمول رایج است که از آن جمله میتوان به عزاداریها و مرثیه خوانیها اشاره کرد که معمولا به خوبی برگزار میشود، اما این موارد به تنهایی کافی نیست و باید با نگاه روشنفکران مذهبی خصوصا در عرصه دانشگاه به فرهنگ ایثار و شهادت نگاه کنیم.
تأثیرپذیری دفاع مقدس از واقعه عاشورا
دکتر چمن به تقارن دومین سالگرد تدفین شهدای گمنام دانشگاه علوم پزشکی استان با ایام سوگواری بازماندگان سالار شهیدان امام حسین(ع) اشاره داشت و بیان کرد: تحلیل توأم این دو واقعه تاریخی که یکی در صدر اسلام و دیگری در عصر حاضر رخ داد، تحلیل جالبی است که هم راستایی واقعه دفاع مقدس با عاشورا و تأثیرپذیری جوانان ما از مکتب عاشورا را یادآور میشود.
وی عنوان کرد: نسل جدید باید نگاه گستردهتر و عالمانهتری به این وقایع داشته باشند و باید آن وقایع را به این نسل منتقل کرده و چگونگی تأثیرپذیری رزمندگان ایرانی در ۸ سال دفاع مقدس از قیام و فرهنگ عاشورا را تبیین کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به موضوع انتخاب مرگ آگاهانه در نگاه مکتبهای مختلف، گفت: انتخاب مرگ به شکل داوطلبانه و دل کندن از جان، دلبستگیها و متعلقات تحلیل گستردهای دارد.
دکتر چمن به فلسفه قیام سالار شهیدان اشاره داشت و ادامه داد: امام حسین(ع) از اصلاح امت جد بزرگوار خود به عنوان فلسفه قیام یاد کرده و امر به معروف و نهی از منکر را فصل برجسته این مأموریت برمیشمارد، تا جایی که حفظ و ثبات دین پیامبر را در شهادت میبیند.
وی تصریح کرد: به استقبال مرگ رفتن امام حسین(ع) به ما میآموزد که کجا انسانیت و ایدئولوژی ما مرگ را بر ماندن ترجیح میدهد و به این طریق مرگ در نگاه ما زیبا میشود و به گواهی تاریخ تا آخرین لحظات نیز این مرگ آگاهانه در رفتار سالار شهیدان ساری و جاری بود.
تکرار تاریخ در ۸ سال دفاع مقدس
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: در دوران دفاع مقدس نیز تاریخ به تأسی از واقعه عاشورا و سالار شهیدان تکرار میشود و با هدفمندی و انتخاب مرگ به شکل آزادانه و آگاهانه در آن دوران مشابهت پیدا میکند به طوری که در دوران جنگ نیز همان رفتارها را میبینیم.
دکتر چمن به تفاوت جان دادن شهدا در دوران جنگ و جان دادن انسانها در بیمارستانها اشاره داشت و بیان کرد: شهدا به راحتی و با آرامش به استقبال مرگ میرفتند در حالی که در حالت معمولی جان دادن بسیار سخت است.
وی تأکید کرد: هرگاه توانستیم تفسیر و تحلیل به استقبال مرگ رفتن در قیام عاشور را درک کنیم، فضای معنویت بر جامعه و خانواده حاکم شده و همچنین فلسفه حضور شهدای گمنام در دانشگاه علوم پزشکی ارزش پیدا میکند.
فلسفه حضور شهدای گمنام در دانشگاه، یادآوری فرهنگ ایثار و شهادت است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه فلسفه حضور شهدای گمنام در این دانشگاه این است که فرهنگ ایثار و شهادت را هرگز فراموش نکنیم، تصریح کرد: جنگ مصائب بسیار دارد اما مواهب جنگ و نعمتهای آن و اینکه سبب شود نسیمی از عصر سیدالشهدا در این عصر زنده شود قابل چشم پوشی نیست و باید سعی کنیم این نسیم را حفظ کرده که در این راستا مطالعه در احوال شهدا و فلسفه قیام سالار شهیدان و تأثیرپذیری دوران دفاع مقدس از عاشورا از مهمترین وظایف ما است.
دکتر چمن با اظهار اینکه حماسه سالار شهیدان نهضتی با قداست و مبتنی بر حریت و آزادگی بود، عنوان کرد: این جهتگیریها فراتر از اینکه ما را به تعلم و تأثر و گریه وادار کند، باید روح حماسی در ما دمیده و روحیه شهادت طلبی در ما ایجاد کند.
وی با بیان اینکه قیام سالار شهیدان و یادآوری خاطرات شهیدان باید به جامعه قدرت مقاومت در مقابل مشکلات و درس استقلال فکری بدهد، گفت: حضور شهدای گمنام در دانشگاه و همه اماکن به حفظ روحیه جهادی و کمک به طراوت و شادابی در فضای دانشگاه کمک میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه باید از لحاظ محتوایی برنامههای غنیتری اجرا کنیم، تصریح کرد: هیچ ایرادی ندارد اگر از زوایای مختلف و با سلایق گوناگون به موضوعات فرهنگی و معنوی نگریسته شود، البته به این شرط که عالمانه و مبتنی بر اندیشه بوده و مشارکت پررنگ مخاطبین را نیز در پی داشته باشد.
وی با بیان اینکه مسائل را باید با توجه به مقتضیات روز تحلیل کرد، افزود: به اقتضای زمان، رسالت ما نیز متفاوت خواهد بود، و امروز یکی از عرصههای ترجمان فرهنگ ایثار و شهادت جهاد علمی است.