رئيس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از اجرای مفاد سند استانی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط و بررسی اهداف پیش بینی شده در استان خبر داد
رئيس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد از اجرای مفاد سند استانی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر مرتبط و بررسی اهداف پیش بینی شده در استان خبر داد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد غلامنژاد در نشست سند استانی پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر با بیان اینکه سلامت یک مقوله چند وجهی است گفت: سبک زندگی ماشینی عامل بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای قلبی و عروقی است و این نوع سبک زندگی سلامت جامعه را تهدید میکند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بیماریهای قلبی و عروقی،همه به سبک زندگی شهرنشینی باز میگردد، گفت: سند بیماریهای غیرواگیر در استان بصورت ویژه توسط شورای عالی سیاست گذاری دانشگاه پیگیری میشود.
دکتر محمد غلام نژاد ، تصریح کرد: گرچه کشورمان در برخی حوزه های سلامت از جمله کاهش سریع میزان مرگ ومیر مادران و کودکان و افزایش امید به زندگی موفقیت های چشمگیری نسبت به بسیاری از کشورهای منطقه به دست آورده است ولی با این وجود بار بیماریهای غیرواگیر و همچنین بار مالی منتسب به این بیماریها موجب شده که نظام سلامت کشور، بیماریهای غیرواگیر را به عنوان تهدیدی جدی در نظر بگیرد.
در ادامه دکتر محمدمهدی بانشی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: دخانیات، عدم فعالیت بدنی، تغذیه نامناسب و مصرف الکل چهار عامل عمده و مشترک بیماریهای غیر واگیر هستند.
وی اظهار داشت: این سند دارای سیزده هدف استانی است و تاکید اصلی آن بر بیماریهای قلبی-عروقی، سرطان، دیابت، بیماریهای تنفسی و همچنین سوانح و حوادث و بیماریهای روانی می باشد. بعلاوه، عوامل خطر اصلی بیماریهای غیرواگیر مانند مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم و عدم فعالیت فیزیکی را نیز شامل میشود.
دکتر بانشی گفت: شناخت عوامل خطر و سیاست گذاری برای مقابله با آنها، میتواند تاثیر به سزایی در کاهش بیماریهای غیرواگیر داشته باشد.
وی تصریح کرد: کرونا باعث شد از پیگیری اهداف سند بیماریهای غیرواگیر غافل شویم اما با فروکش کردن این بیماری با همکاری مجموعه ادارات در استان،اهداف ۵ سال آینده سند در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی افزود: پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر و عوامل خطر از جمله اهداف کلی سند بیماریهای غیرواگیر است.
دکتر بانشی عنوان کرد: کاهش ۲۵ درصدی خطر مرگهای زودرس بیماریهای غیرواگیر از اهداف این سند است که برای کاهش خطر مرگهای زودرس کاهش ۲۵ درصدی پرفشاری خون که جزء عوامل خطر ساز است باید در دستور کار قرار گیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، در پایان خاطرنشان کرد: جلوگیری از افزایش چاقی و دیابت، کاهش ۲۰ درصدی فعالیت بدنی ناکافی، کاهش ۳۰ درصدی مصرف نمک، پیشگیری از بیماری قلبی و عروقی، دسترسی ۱۰۰ درصدی جامعه به دارو، کاهش ۱۰ درصدی مصرف الکل، کاهش ۳۰ درصدی استعمال دخانیات و حذف اسیدهای ترانس در روغنهای خوراکی و غذایی، کاهش ۲۰ درصدی مرگ ناشی از سوانح و حوادث از جمله اهداف سند بیماریهای غیرواگیر است.
ارسال و تهیه گزارش، سید حسین رازیان






