پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1404/02/02

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری نشست هم‌اندیشی و برنامه‌ریزی این مرکز با مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان و کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت در شهرستان ها خبر داد.

دکتر مسلم شریفی رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان، از برگزاری نشست هم‌اندیشی و برنامه‌ریزی  این مرکز با مدیران شبکه‌های بهداشت و درمان و کارشناسان مرکز سیاستگذاری سلامت در شهرستان ها خبر داد.


 


به گزارش روابط عمومی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، رئیس این مرکز، ضمن تشریح فلسفه وجودی مرکز سیاستگذاری سلامت استان، اظهار داشت: پس از حذف معاونت اجتماعی سابق که با هدف اجتماع سازی یا اجتماعی کردن سلامت شکل گرفته بود، برخی از تکالیف و برنامه های معاونت باقی ماند که در نهایت مرکز سیاستگذاری سلامت استان، متشکل از دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذائی (دبیرخانه ساغ)، اداره سازمان‌های مردم نهاد و خیرین سلامت و اداره برنامه‌ریزی زیر نظر حوزه ریاست دانشگاه تشکیل گردید و همان هدف اجتماع سازی سلامت را دنبال می کند؛ به این معنا که تلاش می کند مسائل حوزه سلامت جامعه را به کمک و مشارکت خود مردم و سازمان های دولتی و مردمی حل و فصل نماید.


 دکتر مسلم شریفی، تصریح کرد: مطالعات متعدد نشان می‌دهد، نظام بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی فقط  ۲۵ درصد از سلامت جامعه را می تواند پوشش دهد و ۷۵ درصد باقی مانده، سهم عوامل محیطی و اجتماعی است، بنابراین شبکه های بهداشت و درمان باید تمام توان خود را به کار گرفته و از ظرفیت ارکان دبیرخانه از جمله: خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان، شورای پیام گزاران سلامت دستگاه های اجرایی و خیرین سلامت شهرستان در راستای تأمین و ارتقاء سطح سلامت جامعه استفاده نمایند.


رئیس  مرکز سیاستگذاری سلامت استان، با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی نقش تولیت سلامت جامعه را عهده‌دار است، اضافه کرد: نقش تولیتی دانشگاه به این معناست که پاسخگوی مسائل سلامت مردم است و در این راستا سه وظیفه مهم تولید شواهد و خرد حیاتی، تدوین هوشمندانه چشم انداز، سیاست و راهبرد و حکمرانی و هماهنگی درون بخشی و هدایت و همکاری بین بخشی در حوزه سلامت را بر دوش دارد و در همین راستا، راه اندازی مرکز سیاستگذاری سلامت را، کمک به سیاستگذاری های هماهنگ و مبتنی بر شواهد و خرد جمعی در ارتقای سلامت، تسهیل ارتباط و مشارکت بین بخشی و مدیریت و هماهنگ سازی در فرایند سیاستگذاری،  به عنوان یک بازوی تصمیم ساز  برای دانشگاه قلمداد کرد.


 


 دکتر شریفی، گفت: خیرین سلامت در همه جای جهان یکی از منابع مالی تامین کننده حوزه سلامت اند که شناسایی فعال خیرین سلامت در این راستا می تواند کارساز باشد و از این ظرفیت و  حتی ظرفیت گروه های جهادی می بایست به صورت هدفمندانه در خدمت‌رسانی به جامعه استفاده نمود.


همچنین، مهندس حسن هدایت نیا، رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی، به معرفی این دبیرخانه و ارکان تشکیل دهنده آن پرداخت و راه اندازی شورای پیام گزاران سلامت دستگاه های اجرایی در همه ادارات شهرستان ها، فعال سازی خانه های مشارکت مردم در سلامت شهرستان ها و تأکید بر همکاری های بین بخشی در مجمع و شورای سلامت شهرستان ها را از شبکه های بهداشت و درمان، قوی تر از گذشته مطالبه نمودند.


سپس، مسئول اداره سازمان‌های مردم نهاد و خیرین سلامت دانشگا، ابراز داشت: سابقه شکل گیری این اداره به دولت یازدهم بر می گردد که هدف آن تقویت ارتباط دوسویه بین خیرین سلامت و شبکه‌های بهداشت و درمان و دانشگاه علوم پزشکی است.


 مهدی عارف نیا، معرفی کارشناس رابط خیرین سلامت در شهرستان ها، نیازسنجی و اولویت بندی نیازها برای مشارکت خیرین، شناسایی مناطق محروم برای حضور متخصصین در قالب گروه های جهادی، تبلیغ فرهنگ فعالیت های خیرخواهانه و جذب خیرین سلامت، شناسایی و پلاک گذاری  اموال سرمایه ای وقف شده از سوی خیرین، برگزاری هر گونه اردوی جهادی با اجازه اداره خیرین و هیئت رئیسه دانشگاه را مهمترین انتظارات این اداره از شبکه‌های بهداشت و درمان شهرستان ها عنوان کرد.


 


در پایان، هر یک از مدیران شبکه های بهداشت و درمان و کارشناسان به بحث و تبادل  نظر  پرداختند که از مهمترین موارد می توان به ایجاد ضمانت اجرایی به منظور اجرای مصوبات شورای سلامت شهرستانها و انجام همکاری های بین بخشی  اشاره کرد.


به گزارش وبدا، این جلسه با حضور دکتر مسلم شریفی، رئیس مرکز سیاستگذاری سلامت استان و کارشناسان این مرکز، مدیران شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های نه گانه استان و کارشناسان رابط مرکز سیاستگذاری سلامت در شهرستانها، در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی برگزار  و در ارتباط با رسالت مرکز سیاستگذاری سلامت و ارکان و برنامه های مختلف آن در راستای ارتقای سطح سلامت استان به گفتگو و تبادل نظر پرداختند.