پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز سه شنبه ، 1403/12/21

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران از برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه سالم با محوریت کاهش مصرف قند، نمک و چربی در این بیمارستان خبر داد.

کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران از برگزاری کارگاه آموزشی تغذیه سالم با محوریت کاهش مصرف قند، نمک و چربی در این بیمارستان خبر داد.


به گزارش روابط عمومی بیمارستان شهید رجایی گچساران؛ محبوبه کوهکن گفت: بیماری های غیرواگیر یکی از مهمترین دلایل مرگ و میر در کشور به شمار می روند به طوری که 82درصد کل بار بیماری ها در ایران به بیماری های غیرواگیر اختصاص دارد.


وی رشد زندگی شهرنشینی را باعث تغییر الگوی مرگ و میر از بیماری های واگیر به بیماری های غیر واگیر دانست و افزود: افزایش استرس های زندگی شهری،  کاهش فعالیت بدنی به دلیل تغییر الگوی زندگی و صنعتی شدن، افزایش چاقی به دلیل افزایش رفاه مردم، دسترسی بیشتر به غذا و از همه مهمتر تغییر الگوی مصرف مواد غذایی توسط مردم از علل ابتلا به بیماری های غیرواگیر است.


کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران تصریح کرد: یکی از مهمترین عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، تغذیه نامناسب و مصرف زیاد قند، نمک و چربی است که بیشترین علت بروز اضافه وزن و چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع2 و برخی از انواع سرطان ها است.



وی ادامه داد: مطالعات انجام شده نشان داده است که با رعایت تغذیه مناسب تا 80درصد موارد دیابت، 50درصد بیماری های قلبی عروقی و40 تا 30درصد سرطان ها قابل پیشگیری است.


کارشناس مسئول تغذیه بیمارستان شهید رجایی گچساران گفت: در گچساران 40 درصد از خانوارها از نمکدان، سر سفره غذا استفاده می کنند  و 85 درصد خانوارها مصرف بیش از نیاز نمک دارند و 60 درصد مرگ های گچساران در سالهای اخیر متأثر از تغذیه نامناسب بوده است.



کوهکن اذعان داشت: 60درصد بزرگسالان استان مبتلا به اضافه وزن و چاقی هستند که یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماریهای غیرواگیر ترویج فرهنگ تغذیه سالم در سطح جامعه است.


وی در پایان خاطر نشان کرد: در این پویش از طریق برگزاری جلسات گروهی، پخش تیزرهای آموزشی از طریق فضای مجازی، برگزاری جشنواره های غذایی در ادارات و مدارس، آموزش های لازم به منظور فرهنگ سازی تغذیه سالم و استفاده از مواد مغذی و کاهش مصرف قند و نمک و چربی داده می شود.5