پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز دوشنبه ، 1404/02/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویر احمد، افزد: 14 تا 20 تیر ماه هفته اطلاع رسانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان نامگزاری شده است.

 


سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویر احمد، افزد: 14 تا 20 تیر ماه هفته اطلاع رسانی بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان نامگزاری شده است.


به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی افزود: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی از میان 1709 عامل بیماریزای شناخته شده 832مورد(49 درصد) از حیوانات به انسان منتقل و عامل 73 درصد بیماریهای نوپدید شناخته شده نیز از حیوانات به انسان منتقل می شود.


وی تصریح کرد: استفاده روزانه و گسترده از فراورده های دامی و تماس انسان همچنین ضرر و زیان اقتصادی ، توانایی ایجاد اپیدمی،احتمال بازپدید شدن و مقاومت میکروبی بر اهمیت توجه به این بیماریها می افزاید.


سرپرست مرکز بهداشت استان با بیان اینکه تب مالت، هاری، سیاه زخم و سالک از بیماریهای بومی استان بوده است گفت:  تب مالت که از آن به بیماری هزار چهره نام می برند شایعترین بیماری زئونوز محسوب شده که میانگین بروز آن در استان از میانگین کشوری هم بیشتر است.


کارشناس برنامه کمیته استانی بیماری های زئونوز معونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی، در ادامه گفت:  رواج دامداریهای سنتی بدون رعایت موازین بهداشتی،عادات غذایی غیر بهداشتی مثل استفاده از فراورده های لبنی غیر پاستوریزه،ناکافی بودن آگاهی مردم در بهداشت فردی و محیط استاندارد نبودن روش جمع آوری و آماده سازی شیر و لبنیات،جابجایی و حمل و نقل بدون کنترل دامها،ناکافی بودن واکسیناسیون دامها از مهمترین عوامل افزایش شیوع بیماری در جوامع می باشد،


 داریوش بسطام، یادآور شد: بیماریهای مشترک انسان و حیوان بدون همکاری بقیه ارگانها امکان پذیر نمی باشد، بیماری هاری از جمله بیماریهایی هست که علی رغم اینکه کشندکی بالایی دارند و در سریعنپترین زمان ممکن قابل درمان می باشد.


 وی گفت: در سال 98 حدود 1600 مورد حیوان گزیدگی داشتیم اما برای درمان هر فرد حیوان گزیده به طور متوسط سه ویال واکسن و 4 ویال سرم نیاز داریم بنابراین هزینه هر ویال واکسن 7 یورو و هزینه هر ویال سوم حدود 54 یورو می باشد که بالغ بر 200 یورو صرف تامین هزینه واکسن و سرم هر فرد می باشد.


بسطام در پایان خاطر نشان کرد: بیش از 86 درصد موارد حیوان گزیدگی در استان مربوط به گزش سگ بوده که با کنترل سگها بخش قابل توجهی از گزشها و هزینه های کم می شود.


 


به گزارش وب: این کمیته استانی با حضور سرپرست معاونت بهداشتی، نماینده گاناز آموزش و پرورش، سازمان دامپزشکی، سازمان جهاد کشاورزی، معاونت درمان دانشگاه و صدا و سیما به همت واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری مرکز بهداشت استان در سالن اجلاس این معاونت برگزار شد.