هفته جهانی شیر مادر با شعار توانمند سازی والدین ، تقویت تغذیه با شیر مادر : حال و آینده
کوثر ارکان کارشناس کودکان و شیر مادر بمناسبت هفته جهانی شیر مادر گفت : شیر مادر کلیه نیازهای تغذیه ای شیر خوار را در 6 ماه اول زندگی تامین نموده و بهترین الگوی رشد و تکامل مطلوب کودکان را فراهم می کند .
ارکان افزود ؛ شیر مادر یک مایع بی نظیر و زنده حاوی عوامل ضد عفونت است که شیر خوار را در مقابل بیماری ها و عفونت ها ( مثل اسهال و عفونت های گوارشی و تنفسی و آسم و آلرژی و ........ )محافظت می کند ، در نتیجه مرگ و میر های ناشی از این بیماریها را کاهش می دهد .
کارشناس کودکان شبکه بهداشت درمان چرام افزود ؛ شیر مادر می تواند خطر ابتلا به اضافه وزن و چاقی را کاهش دهد و همچنین از پیشرفت بیماری دیابت نوع دو ، کلسترول بالا و بیماری لوسمی پیشگیری می کند. به علت اختلاف در ترکیب چربی شیر مادر ، شیر خوار پرخوری نمی کند و کمتر چاق می شود . چاقی این دوران زمینه ساز عوارض قلبی – عروقی ، مفصلی و بیماری قند در بزرگسالی است.
ارکان با اشاره به تغذیه کودکان با شیر مادر اولین ارتباط عمیق را بین مادر و نوزاد ایجاد می کند و نقش بسیار مهمی در تکامل جسمی و روحی کودک دارد .
مادرانی که کودکشان را از شیر خود تغذیه می کنند علاوه بر کمک به رشد و تکامل مناسب نسل آینده ، از خروج مبالغ هنگفتی ارز به خارج از کشور برای ورود شیر خشک جلوگیری و از این طریق به توسعه اقتصادی کشور کمک می کنند.
وی اشاره کرد ؛ شیر مادر حاوی بعضی از مواد معدنی مهم و ضروری است که مهمترین آنها آهن ، روی ، منیزیم و املاح دیگر مثل سدیم، پتاسیم ، کلسیم و فسفر است .
وی در پایان گفت : بهترین حامیان مادر در دوران شیردهی پدران می باشند که با حمایت خود سبب تداوم شیردهی می شوند.
