پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1403/09/04

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: شناخت عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی موثر است

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: شناخت عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی موثر است.






به گزارش روابط عمومی  معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد ملک‌زاده در کمیته قلب با بیان اینکه ۷ مهر ماه روز جهانی قلب است، گفت: بیماری‌های قلبی و عروقی اولین عامل مرگ و میر در جهان، ایران و حتی استان کهگیلویه و بویراحمد است.




معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد افزود: یکی از ماموریت‌های معاونت بهداشتی این است که جلوی سکته قلبی و عروقی گرفته شود.




وی بر لزوم شناسایی عوامل بیماری‌های قلبی و عروقی تاکید کرد و گفت: سبک زندگی و داشتن تغذیه سالم برای پیشگیری از افزایش چربی و کلسترول خون موثر است‌.




این مسوول بیان کرد: کم تحرکی یکی دیگر از عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است که باید مردم، خانواده‌ها و مدارس را به داشتن تحرک و انجام ورزش دعوت کنیم.




دکتر ملک‌زاده، ادامه داد: مصرف سیگار و دخانیات از دیگر عوامل ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی است و دخانیات نه تنها باعث ابتلا به بیماری قلبی و عروقی می‌شود بلکه عامل اصلی سرطان ریه است اما این افراد از دخانیات استفاده می‌کنند که مشکلات این چنینی هم وجود دارد‌.




وی بر اصلاح شیوه صحیح زندگی تاکید کرد و گفت: کنترل و مدیریت استرس و اضطراب در پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی مهم است چرا که پیشرفت تکنولوژی باعث افزایش استرس‌ها شده که مدیریت استرس مهم است.




همچنین همتی کارشناس بیماری‌های قلبی و عروقی با بیان اینکه آگاهي لازم در خصوص عوامل خطر بیماری‌های قلبی و عروقی به مردم داده شود، گفت: اگر رژیم غذایی سالم و پرهیز از مصرف گوشت قرمز اولویت افراد نباشد آموزش‌ها بی نتیجه است.




وی با بیان اینکه قلب یکی از اندام‌های حیاتی بدن است و نقصان در این اندام منجر به مرگ‌ می‌شود، گفت: بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت هزینه‌های زیادی برای خانواده‌ها به دنبال دارد که می‌طلبد عوامل پیشگیری شناسایی شوند.




کارشناس بیماری‌های قلبی و عروقی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، افزود: ۲۵۰ عوامل خطرساز بیماری‌های قلبی و عروقی شناسایی شده است که مصرف سیگار و الکل، کم تحرکی و رژیم غذایی نامناسب که منجر به فشار خون، قندخون و چاقی می‌شود منجر به ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود.




همتی، تصریح کرد: برای داشتن تحرک جاده سلامت در همه شهرها راه‌اندازی شده اما آنطور که باید و شاید از این جاده‌ها استفاده نمی‌شود.




وی بیان کرد: ۷۰ درصد مرگ و میرها به دلیل بیماری‌های غیرواگیر است که ۳۱ درصد مربوط به بیماری‌های قلبی و عروقی است و از هر ۱۰ نفر در سنین ۳۰ تا ۷۰ سال یک نفر براثر بیماری‌های قلبی جان خود را از دست می‌دهد که سالانه حدود ۲۰ میلیون نفر می‌شود.




وی شناخت عوامل بیماری‌های قلبی و عروقی را شعار ملی هفته سلامت قلب دانست و گفت: اطلاع رسانی در قالب کمپین‌ها در خصوص علائم و شناسایی بیماری‌های قلبی و عروقی از اهداف برنامه‌های این هفته است.




مهناز همتی بر تحت کنترل قرار دادن توده بدنی تاکید کرد و گفت: در بسیاری از کشورهای جهان کمپین عدم مصرف نمک راه‌اندازی شده تا از ابتلا به بیماری‌ها جلوگیری شود.




 مدیر پیشگیری از بیماری‌های دانشگاه علوم پزشکی، گفت: اورژانس قلب در بیمارستان امام سجاد (ع) راه‌اندازی شده است که این بخش باید به امکانات و تجهیزات مورد نیاز مجهز شوند تا بیماران برای درمان مجبور نشوند به استان‌های همجوار مراجعه کنند.




بهمن رشیدپور در پایان با بیان اینکه عوامل خطر فشار خون و دیابت با بیماری‌های قلبی و عروقی مرتبط است، گفت: گام‌های عملیاتی در راستای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی برداشته شود و با شناخت عوامل بیماری‌های قلبی و عروقی از ابتلا به این بیماری‌ها پیشگیری شود.




انتهای پیام/ سید حسین رازیان