مدیر مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد گفت: بیماری های قلبی عروقی عامل عمده مرگ و ناتوانی در دنیا بوده و اولین عامل مرگ و میر در سراسـر جهان، ایران و اسـتان هسـتند.
مدیر مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت کهگیلویه وبویراحمد گفت: بیماری های قلبی عروقی عامل عمده مرگ و ناتوانی در دنیا بوده و اولین عامل مرگ و میر در سراسـر جهان، ایران و اسـتان هسـتند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج؛ ظفر پریسای با بیان اینکه بسـیاري از مرگ ها با کاهش عوامل خطر بیماري ها به مقـدار زیادي قابل پیشگیري هستند، فشارخون بالا، کلسـترول خون بالا و قنـد خون بالا، مصـرف دخانیات، رژیم غذایی نامناسب، فشارهای روحی و روانی، اضافه وزن و چاقی و کم تحرکی را از جمله عوامـل خطر کلیدی مهم بیمـاري قلبی عروقی و سـکته مغزي عنوان کرد.
وی ادامه داد: 80 درصد مرگ هاي ناشـی از بیماري قلبی و سکته مغزي ناشی از فشارخون بالا، کلسـترول خون بالا ، مصـرف دخانیات، رژیم غذایی نامناسب، اضافه وزن، چاقی و کم تحرکی است.
پریسای یادآور شد: یکی از موانع مهم در کنترل موثر بیماري هاي قلبی عروقی شیوع این عوامل خطر و بی اطلاعی مردم از میزان عوامل خطر در خود است.
مدیر مبارزه با بیماری های مرکز بهداشت استان با اشاره به اینکه برنامه ایراپن جهت ارزیابی این عوامل خطر و میزان خطرسـنجی سکته هاي قلبی و مغزي در حال اجرا است، تصریح کرد: این برنامه به طوری است که افراد بالای 30 سال با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی، خانه های بهداشت، خطر سنجی و انجام آزمایشات رایگان می توانند از میزان بروز سکته قلبی و مغزی در خود طی 10 سال آینده مطلع شوند.
وی با بیان اینکه افراد زمانی که از میزان خطر بیماری قلبی عروقی خود مطلع باشند، می توانند یک برنامه مداخله ای خاص که کارکنان بهداشتی برای بهبود سلامت قلب آنان تهیه کرده اند در اختیار آنان قرار داده، اظهار داشت: این برنامه را برای یادآوری و عمل به آن به طور شفاف و قابل رویت در خانه در معرض دید قرار دهند و در صورت لزوم کارکنان بهداشتی نیز می توانند در مورد انتخاب درمان های مناسب فرد را راهنمایی کنند.
پریسای در پایان گفت: قلب مرکز سلامتی هر فرد است و اولین گام برای داشتن قلب سالم، شناخت عوامل خطری است که سلامت قلب را تهدید می کند انجام چند اقدام ساده مانند تغذیه سالم، عدم مصرف الکل، فعالیت بدنی مناسب و ترک دخانیات می تواند سلامت قلب و رفاه کلی را بهبود بخشد .15-142