پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز یکشنبه ، 1403/09/04

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با تشریح سهم و جایگاه مرگ و می‌ها در بیماری‌های غیر واگیر گفت: سالانه یک هزار و 100 نفر به دلیل بیماری قلبی و عروقی، 105 نفر پرفشارخونی، 312 مورد سرطان، 52 دنفر دیابت، 22 نفر آسم و 286 نفر نیز در استان به دلیل حوادث جان خود را از دست می‌دهند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با تشریح سهم و جایگاه مرگ و میرها در بیماری‌های غیر واگیر گفت: سالانه یک هزار و 100 نفر به دلیل بیماری قلبی و عروقی، 105 نفر پرفشارخونی، 312 مورد سرطان، 52 دنفر دیابت، 22 نفر آسم و 286 نفر نیز در استان به دلیل حوادث جان خود را از دست می‌دهند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر پرویز یزدانپناه در نشست شورای سلامت کهگیلویه و بویراحمد با حضور مدیران دستگاه‌های مختلف اجرایی اظهار داشت: بیماری فشار خون بالا، اصلی‌ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری­های قلبی، بیماری­های مزمن کلیه و سکته‌ مغزی در جهان و ایران است.


وی عنوان کرد: بر اساس پیمایش ملی در سال ۲۰۱۶، حدود یک سوم جمعیت بزرگسالان ایران از فشار خون بالا ( فشارخون سیستولیک 14 میلی متر جیوه و بالاتر یا فشار خون دیاستولیک 9 میلی متر جیوه و بالاتر)رنج م‌برند.


دکتر یزدانپناه با اشاره به اینکه از میان حدود ۱۶ میلیون بیمار فشارخونی در دنیا، فقط ۶۰ درصد آنان از بیماری خود اطلاع دارند، ادامه داد: فقط نیمی از بیماران برای کنترل بیماری خود دارو دریافت می‌کنند و فشار خون فقط ۱۹درصد از این بیماران کنترل می‌شود و از سال ۱۹۹۰ الی ۲۰۱۶، شیوع پرفشاری خون در ایران، حدود ۳ برابر شده است.


وی با اشاره به اهداف سند ملی پیشگیری و کنترل بیماری‌های غیرواگیر تصریح کرد: کاهش 25 درصدی در خطر مرگ زودرس ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان، دیابت بیماری‌های مزمن ریوی، کاهش 10 درصدی نسبی در مصرف الکل، کاهش 30 درصدی نسبی در متوسط مصرف نمک در جامعه، کاهش 30 درصدی نسبی در شیوع مصرف دخانیات در افراد بالاتر از 15 سال، کاهش 25 درصدی نسبی در شیوع فشار خون بالا، ثابت نگهداشتن میزان بیماری دیابت و چاقی و دسترسی 80 درصدی به تکنولوژی‌ها و داروهای اساسی قابل فراهمی شامل داروهای ژنریک مورد نیاز برای درمان بیماری‌های غیرواگیر در بخش‌های خصوصی و دولتی از جمله اهداف این طرح است.


دکتر یزدانپناه با اشاره به آغاز طرح «بسیج ملی کنترل فشار خون» در استان همزمان با سراسر کشور ادامه داد: زمان اطلاع رسانی این طرح بزرگ ملی از 27 اردیبهشت ماه آغاز و تا 15 تیر ادامه دارد و شروع غربالگری از 17 خرداد تا 15 تیر است و البته از امروز در صورت مراجعه به مراکز ثابت کار غربالگری انجام می‌گیرد ولی فعالیت پایگاه‌های سیار از 17 خرداد است.


وی جامعه هدف این طرح را افراد بالای 30 سال، بیماران کلیوی و زنان باردار عنوان کرد و افزود: افزایش نسبت شناسایی و شروع مراقبت و درمان در بیماران مبتلا به پرفشاری خون در کشور، شروع مراقبت فشارخون در افراد با فشارخون بالا و همچنین افزایش آگاهی جامعه نسبت به عوامل خطر، پیامدها و اهمیت تشخیص زودرس و کنترل فشارخون بالا از اهداف کلی طرح بسیج ملی فشار خون بالا است.


سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد با تشریح نحوه اجرای طرح «بسیج ملی کنترل فشار خون» بیان کرد: اجرا در خانه‌های بهداشت روستا، پایگاه سلامت شهر و مرکز خدمات جامع سلامت، بیمارستان‌ها، درمانگاه‌های بخش دولتی و خصوصی، مطب پزشکان، پایگاه‌های انجمن‌ها، موسسات دولتی و غیر دولتی و خیریه و ...، ایستگاه‌های موقت ثابت یا سیار و خوداظهاری با استفاده از وب‌سایت معرفی شده توسط کمیته اجرائی پیش بینی شده است.


دکتر یزدانپناه با اشاره به اینکه فشارخون بالا از عوامل اصلی سکته مغزی، سکته قلبی و بیماری‌­های کلیوی است، خاطرنشان کرد: با مشارکت در بسیج ملی کنترل فشارخون، آگاهی از علائم فشار خون بالا را به 100 درصد برسانیم.


وی شایع ترین و بزرگترین عامل ایجاد فشارخون بالا را مصرف نمک دانست و گفت: با کاهش مصرف نمک از فشارخون بالا جلوگیری کنیم و مصرف کم حبوبات، غلات، میوه‌­ها و سبزیجات از عوامل خطرساز برای فشارخون بالا است.


دکتر یزدانپناه با بیان اینکه استرس و شرایط روحی نامناسب با فشارخون بالا ارتباط مستقیم دارد، افزود: پیشگیری و کنترل فشارخون بالا با مصرف نمک و روغن کمتر امکان پذیر است.


معاون سیاسی و امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست خواستار پرهیز از بخشی نگری شد و افزود: انتظار می‌رود تمام دستگاه‌های اجرایی برای برگزاری این طرح بزرگ ملی همکاری و تعامل داشته باشند.


سید محمدکاظم نظری بیان کرد: این روزها در شبکه‌های مجازی درمان‌های غیر علمی بنام علم و طب سنتی ارائه می‌دهند که هیچ پایه و اساس علمی ندارند و نتایج معکوس نیز دارد.


وی با اشاره به ضرورت آگاهی دانش آموزان و اولیاء با بیماری فشارخون خاطرنشان کرد: مدیران آموزش و پرورش با هدف همیاری در اجرای این طرح، آموزش و اطلاع رسانی به والدین از طریق رسانه‌های آموزشی در دستور کار قرار دهند تا سطح سلامت و آگاهی مردم بالا رود.


 









انتهای پیام/