پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز شنبه ، 1403/11/27

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی اداره نظارت دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: روغن‌ها به‌عنوان یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی، نقش مهمی در سلامت ما ایفا می‌کنند. این چربی‌ها نه تنها به بدن انرژی می‌رسانند، بلکه در جذب ویتامین‌های محلول در چربی نیز نقش دارند. با این حال، همه روغن‌ها به یک اندازه مفید نیستند و برخی از آن‌ها ممکن است بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر بگذارند.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی استان؛ مهندس خاتون برسیاه با اشاره به نقش روغن‌های اشباع شده، افزود:  منابع این روغن ها شامل گوشت قرمز، لبنیات پرچرب، روغن نارگیل، ... می باشد. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف زیاد این روغن‌ها می‌تواند خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها، به ویژه سرطان روده بزرگ، را افزایش دهد. افزایش التهاب در بدن و تغییر در هورمون‌ها از جمله دلایل احتمالی این ارتباط هستند.

 روغن‌های ترانس

وی ادامه داد: منابع این روغن ها شامل غذاهای فرآوری شده، روغن‌های هیدروژنه ، ... می باشد. مطالعات نشان داده است که این نوع روغن‌ها به شدت با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و برخی سرطان‌ها مرتبط هستند.تغییر در متابولیسم سلولی و افزایش التهاب از جمله دلایل این ارتباط هستند

 روغن‌های تک‌ غیراشباع:

برسیاه یادآور شد: منابع این روغن ها شامل  زیتون، آووکادو، روغن بادام زمینی، ....... می باشد. مطالعات نشان می‌دهند که مصرف این نوع روغن‌ها ممکن است خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها را کاهش دهد. خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی این روغن‌ها ممکن است در کاهش خطر سرطان نقش داشته باشند

 -روغن‌های چندغیراشباع‌:

کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی اداره نظارت  دانشگاه علوم پزشکی استان گفت: منابع این روغن ها شامل روغن ماهی، روغن سویا، روغن آفتابگردان، .... می باشد. مصرف این نوع روغن‌ها، به ویژه اسیدهای چرب امگا 3، ممکن است به کاهش التهاب و کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها کمک کند. خواص ضد التهابی و تنظیم‌کنندگی سیستم ایمنی این روغن‌ها ممکن است در پیشگیری از سرطان نقش داشته باشند.

وی افزود: مصرف بیش از حد هر نوع روغنی، حتی روغن‌های سالم، می‌تواند مضر باشد. همچنین حرارت دادن بیش از حد روغن‌ها می‌تواند باعث تولید مواد سرطان‌زا شود.

وی تاکید کرد: رژیم غذایی سالم و متعادل، همراه با مصرف فراوان میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل و حبوبات، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد. گفتنی است برخی افراد به دلیل عوامل ژنتیکی مستعد ابتلا به سرطان هستند

وی با بیان اینکه ضروری است از مصرف روغن‌های هیدروژنه و روغن‌های جامد پرهیز گردد، گفت: به جای آن از روغن‌های گیاهی مانند زیتون، آووکادو و کانولا استفاده کنید

برسیاه توصیه کرد: مصرف روغن باید به صورت متعادل باشد، از حرارت دادن بیش از حد روغن‌ها خودداری کنید، به خصوص در دمای بالا و نیز برای بهره‌مندی از فواید مختلف روغن‌ها، سعی کنید انواع مختلف روغن‌ها را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

وی همچنین با بیان اینکه یک رژیم غذایی سالم و متعادل، همراه با ورزش منظم، نقش مهمی در پیشگیری از سرطان دارد، یادآور شد: هیچ روغنی به تنهایی نمی‌تواند از سرطان پیشگیری کند. یک رژیم غذایی سالم و سبک زندگی سالم، کلید اصلی پیشگیری از سرطان است. برای دریافت توصیه‌های شخصی، همیشه با پزشک یا متخصص تغذیه مشورت نمایید.